De korfbalsport is in ontwikkeling. Ook spelregels worden regelmatig aangepast of scherper verwoord. Hieronder een aantal regels die gewijzigd zijn, dan wel duidelijker zijn omschreven:

Verdedigd doelen:
Een doelpoging is pas verdedigd wanneer een aanvaller de bal richting de korf schiet, terwijl een verdediger aan alle volgende voorwaarden voldoet:
a) probeert actief de bal te blokkeren;
b) bevindt zich binnen één (1) armlengte van de aanvaller;
c) is dichter bij de paal dan de aanvaller; (hierbij gaat het om het grootste deel van de romp (bovenlichaam); 1 hand is dus niet voldoende.)
d) hij heeft zijn gezicht naar de aanvaller gericht.

Voetbal:
Er is sprake van voetbal telkens wanneer een speler de bal speelt met het been vanaf de knie naar beneden of de voet. Het is alleen een overtreding wanneer dit opzettelijk is.

Strafworp:
Een strafworp wordt genomen door de aanvaller die de vrije scoringskans heeft verloren, en dat is ofwel - de aanvaller die op het moment van de overtreding de vrije scoringskans had of zou hebben gehad; of - de aanvaller die op het moment van de herhaalde overtreding de vrije scoringskans zou hebben gehad;

Als, naar de mening van de scheidsrechter, geen enkele speler een vrije scoringskans had op het moment van de herhaalde overtreding, is de speler op wie die overtreding gemaakt is de strafworpnemer.

In de specifieke situatie van een tweede overtreding tijdens het nemen van een vrije worp die resulteert in het toekennen van een strafworp, is de strafworpnemer de aanvaller die de vrije worp neemt.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39