Van Vrijwilligerswerk naar Verenigingswerk

SV Dunas is een vereniging van, voor en door leden. Dat betekent dat we samen de vereniging moeten runnen en dat van ieder lid wordt gevraagd daaraan bij te dragen. Zonder vrijwilligers – en dus bij noodzakelijke (commerciële) uitbesteding van taken – zou de contributie fors verhoogd moeten worden. Omgekeerd zijn we met voldoende vrijwilligers in staat om de leden heel veel te bieden: een mooie competitie, een hoogwaardige begeleiding, laagdrempelige deelname aan evenementen, goede faciliteiten en veel gezelligheid. Daarom hechten we aan een gezond en florerend verenigingsleven.

Om dat te bevorderen, gaan we het vrijblijvende vrijwilligerswerk hernoemen tot “verenigingswerk”. Het verenigingswerk bestaat uit alle taken en werkzaamheden die nodig zijn om de vereniging draaiende te houden.

Daarom zijn we begonnen om alle taken van het verenigingswerk inzichtelijk op een rijtje te zetten. Wij hopen daarmee voor elkaar te krijgen, dat alle taken die nu door 80 vrijwilligers worden uitgevoerd straks door 250 leden worden gedaan.

Wat doen we verder:

 • Informeren van de leden over het verenigingswerk: wat is er te doen, waar zijn mensen nodig, verdelen van het werk in haalbare taken.
 • Voortdurend positief aanspreken (uitnodigen) van leden om een bijdrage te leveren: ‘als je lid bent van Dunas ben je medeverantwoordelijk voor het runnen en het succes van de vereniging’.
 • Ervoor zorgen dat er voor iedereen een passende taak is, rekening houdend met zijn/haar beschikbaarheid.

Wil je nu al aan de slag, kijk dan verder op deze pagina welke taken vacant zijn of op de pagina commissies welke activiteiten van een commissie je aanspreken en neem contact met hen op.

Vacatures

Dunas zoekt mensen die één van onderstaande taken wil vervullen:


Trainer(s)/ coach(es) B2, C3, D2 en Kangoeroes

Bovenstaande teams zijn dringend op zoek naar één of meerdere trainers/ coaches. Met name voor de D2 en de Kangoeroes zoeken we mensen die deze taak op zich willen nemen. Kan eventueel ook alleen training geven of coachen zijn! De trainers van de B2 en C3 zoeken versterking.

Lees meer of neem contact op met Sandor of Monique van de JTC jtc@dunas-korfbal.nl


‘Chefkoks’ en afwassers

De vrijdagavondmaaltijden zijn al jaren een succes. En net zoals de rest van Nederland kampen we ook bij Dunas met een personeelstekort voor in de horeca. We zijn op zoek naar leden, ouders en andere betrokken die een keertje willen koken of assisteren bij het koken voor een grote groep.
Verder zijn we ook nog op zoek naar afwassers! Je hoeft echt niet iedere week, maar kom je een keertje eten, blijf dan even hangen om te helpen met de afwas!

Lees meer of neem contact op met Barbara of Eric via vrijdagmaaltijd@dunas-korfbal.nl


Barbeheerders en vaste ondersteuners kantinedienst
We zijn op zoek naar meer barbeheerders en vaste ondersteuners voor kantinediensten.

Wil je meer info? Neem dan contact op met de Jos of Monique (de L.) van de Kantinecommissie kantine@dunas-korfbal.nl
Reporters en redactieleden
We zijn op zoek naar ouders of (niet) spelende leden die wedstrijdverslagen willen schrijven. 
Daarnaast zoeken we ook iemand die zich aan wilt sluiten bij de redactie en andere leuke artikelen wilt schrijven voor de club. 

Interesse of meer info? Neem contact op met Christien of Jerney: communicatiepr@dunas-korfbal.nl

Wedstrijdverslag geschreven? Dan mag je die mailen naar de redactie: redactie@dunas-korfbal.nl
2 Leden van de Wervingscommissie
De wervingscommissie houdt zich bezig met de werving van nieuwe leden, bijvoorbeeld door schoolkorfbal te promoten en activiteiten op de vereniging te organiseren voor vriendjes van jeugdleden.
Wil je meer info? Neem dan contact op met de Monique vd Berg via  werving@dunas-korfbal.nl.

Ambassadeurs basisscholen
De ambassadeur basisscholen onderhoudt het contact met de vakleerkracht bewegingsonderwijs van de betreffende basisschool en informeert hem over de activieiten op onze vereniging.

Wij zijn op zoek naar ambassadeurs voor de volgende basisscholen:
 • OBS de Zonnebloem
 • Montesoryschool Valkenbos
 • CMD de Abeel
 • CBS O.G. Heldring
 • OBS Galvani
 • RKBS de Parkiet
 • PCES de Meerpaal
 • OBS de Tweemaster
Wil je meer info? Neem dan contact op met de Monique vd Berg via  werving@dunas-korfbal.nl.
2 á 3 Medewerkers evenementen bij thuiswedstrijden Dunas 1
2 of 3 personen die feestelijke sfeer creëren tijdens thuiswedstrijden Dunas 1 door muziek, mee oplopen jeugdteams, BBQ, luchtkussen, etc. naar eigen inzicht en idee.
Het betreft hier de 7 thuiswedstrijden tijdens het veldseizoen, maar ook voor de 7 thuiswedstrijden in de zaal zijn we op zoek naar onder andere een omroeper tijdens de wedstrijd. 

Wil je meer info? Neem dan contact op met de Robert Lintjes via bestuur.algemenezaken@dunas-korfbal.nl
Leden Sponsorcommissie
Als lid van de sponsorcommissie  zorg je ervoor, dat er met de huidige sponsoren contact wordt onderhouden en houd je toezicht op de naleving van de afspraken met de sponsor. Tevens ga je actief op zoek naar nieuwe sponsoren.
Wil je meer info? Neem dan contact op met Bart Klijn via voorzitter@dunas-korfbal.nl
Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39