De afgelopen weken zijn de voorbereidingen voor het eerste Dunas Zomerkamp van start gegaan. De leiding is druk bezig met het verzinnen van spellen en al het andere dat geregeld moet worden. Ook zijn de diverse social media kanalen inmiddels actief. Er is dit jaar zelfs een Zomerkamp Tiktok account.

De 21 kampleiders zijn verdeeld over 17 commissies, die allemaal een stukje van de voorbereiding en/of de activiteiten tijdens het kamp voor hun rekening nemen. Vorige week heeft de themacommissie met een heel leuk filmpje het thema bekend gemaakt: LAWINEGEVAAR! Heb je dit filmpje nog niet gezien? Bekijk deze dan snel op deze pagina. 

Een andere commissie die nu al erg actief is, is de promocommissie. Van deze commissie ga je de komende weken en maanden nog veel meer horen. Deze commissie zal binnenkort alle kampleiders aan je voorstellen en zij zullen, als de inschrijving geopend is, ook laten weten welke kinderen zich hebben opgegeven. Als de coronamaatregelen het weer toestaan zal de promocommissie een hele leuke activiteit organiseren om helemaal in de kampstemming te komen, en via de Dunas Zomerkamp Tiktok zullen we ook jullie vragen om gezellig mee te dansen met de leiding. 

Houd de socials dus goed in de gaten:

Aanmelden voor het zomerkamp kan hier.


Groetjes,
de kampleiding

Dunas Zomerkamp FAQ

Versie: Woensdag 24 maart 2021

Dunas Zomerkamp, wat is dat?
De eerste week van de zomervakantie staat al jarenlang in het teken van hét zomerkamp. Nu willen we natuurlijk deze traditie weer voortzetten! Een week lang verblijven we met de deelnemers ergens in Nederland. We doen o.a. leuke (bos)spellen, er zijn tochten, zingen bij een kampvuur, koken samen en keten voordat we gaan slapen. Een vet leuke week dus, waarin de deelnemers vaak ook nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken.

Wie mogen er mee?
Alle Dunas jeugdleden van de A t/m F kunnen zich opgeven.

Wanneer is het Dunas Zomerkamp?
Het zomerkamp vindt altijd in de eerste week van de zomervakantie plaats. Dit jaar gaan we van zaterdag 17 t/m zaterdag 24 juli.

Waar gaan ze dit jaar heen?
Dit jaar verblijven we in Grolloo, Drenthe. We overnachten in cabins en safaritenten van de Boerhaarshoeve.

Waar en tot wanneer kan ik mijn kind(eren) opgeven?
Via deze link kun je het formulier invullen. Na het invullen ontvang je nog een ontvangstbevestiging. Opgeven kan t/m 31 juni. De betaling dient uiterlijk 10 juli gedaan te worden.

Wat zijn de kosten voor deze week en hoe kan ik betalen?
De kosten voor kamp proberen we altijd zo laag mogelijk te houden. Dit jaar kost een week kamp € 170,-.
We begrijpen heel goed dat dit best veel kan zijn voor iemand. Kom je er financieel niet uit, laat het ons weten en dan zoeken we samen naar een oplossing.

De kosten voor het zomerkamp kunnen, na inschrijving, overgemaakt worden naar:

Naam: SV Dunas betreft Kamp
IBAN:
 NL33 INGB 0009 0116 96
o.v.v. Voornaam en achternaam kampganger(s)

Wie zijn er allemaal leiding?
Dit jaar gaan er 21 leiders mee. In verband met corona hebben we nog geen groepsfoto kunnen maken. Via onze social media zijn alle leiders voorgesteld.
De hoofdleiding bestaat uit: Luc de Leijster, Arthur den Ouden en Jerney de Jong.

Hoe ziet het programma eruit?
Het echte programma geven we niet prijs, zodat het weer iedere dag een verrassing voor de kinderen is. Om een beetje een idee te krijgen; we spelen 3 spellen (en heel soms 4 voor de ouderen) op een dag, eten voornamelijk in onze groepjes waarbij de kinderen meehelpen met koken, hebben soms nog iets van het thema (dat kan een bijv. een tocht zijn) en als het kan, zitten we ook nog even bij het kampvuur. Tussendoor hebben de kinderen ook nog vrije tijd om lekker te chillen.

Mijn kind wil graag/ kan maar een halve week mee, kan dat?
We vinden het belangrijk dat de kinderen van het begin tot eind meegaan met de gehele groep. In het begin moet iedereen aan elkaar wennen en in de sfeer komen. Het is niet leuk als de groepjes halverwege uit elkaar vallen, omdat er kinderen eerder weggaan. Ook is het niet leuk halverwege in een groep te komen. Ook vinden we dat een kind pas klaar is voor kamp als hij/zij echt een volle week mee kan gaan.
Daarnaast is de kans dat we ons mogelijk aan een coronaprotocol moeten houden, waarin staat dat we één bubbel zijn (zoals afgelopen jaar). Dit betekent dat niemand zich later mag aansluiten en als iemand tussendoor weggaat ook niet meer terug mag komen.

Kan mijn dochter/zoon bij haar/zijn vriend(in) in een groepje?
Uit ervaring weten we dat het juist leuk is om te mixen zodat iedereen elkaar echt leert kennen. Elk groepje heeft een deelnemer uit een andere leeftijdscategorie. Ook spellen doe je meestal met je groepje, al kan het soms zo zijn dat dit anders is, dat ligt aan het spel. Verder is er genoeg vrije tijd om met om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen! Daarnaast slapen de kinderen met deelnemers van hun eigen leeftijdscategorie, vaak dus hun vriendje of vriendinnetje!

Wat als het zomerkamp door coronamaatregelen niet door kan gaan?
We gaan ervan uit dat het kamp gewoon door kan gaan! Vorig jaar is er een protocol geschreven (door diverse grote organisaties i.s.m. het RIVM), speciaal voor zomerkampen. Er is een kans dat we ons daar weer aan moeten houden, maar dat weten we nog niet.

Mocht het in het ergste geval niet doorgaan, dan krijgt iedereen die al heeft betaald gewoon zijn geld terug.
Natuurlijk proberen we dan in Den Haag, passend binnen de maatregelen, activiteiten te organiseren.

Ik heb nog vragen, bij wie kan ik terecht?
Voor vragen of mededelingen kun je terecht bij de hoofdleiding (Luc de Leijster, Arthur den Ouden en Jerney de Jong).
Spreek één van ons aan of stuur een mailtje naar kamp@dunas-korfbal.nl.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39