Korfbal is een gemengde teamsport. Het is een echte familie sport; voor jongens en meisjes van jong tot oud. Lijkt het je leuk om lid te worden? Je mag van ons 6 weken gratis meetrainen, dan kun je kijken of de sport bij je past en of je je thuis voelt bij Dunas. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen mee doen met de Kangoeroe Klup.

Wil je vervolgens lid worden? Vul het inschrijfformulier in en mail dat naar ledenadministratie@dunas-korfbal.nl. We nemen dan contact met je op. Ook vragen die je hebt, kun je per mail aan ons stellen. Hieronder wat algemene informatie over de sport, de kosten en de verschillende lidmaatschappen.

Wat is korfbal?

Korfbal wordt gespeeld door 4 jongens en 4 meisjes per team. Het veld is verdeeld in twee vakken: in het ene vak probeert het ene team te scoren, in het andere vak probeert het andere team te scoren. In elk vak spelen 2 jongens en 2 meisjes. Iedereen heeft een persoonlijke tegenstander. Een jongen mag geen meisje verdedigen en een meisje mag geen jongeren verdedigen.

Korfbal is een sport die je samen moet spelen. Lopen of dribbelen met de bal is niet toegestaan. Overspelen door de bal over te gooien en goed vrij lopen zijn daarom belangrijke onderdelen in het spel. Het is een echte teamsport dit houdt ook in dat er op je gerekend wordt.

Korfbal wordt buiten op kunstgras en/of natuurgras gespeeld en getraind, in de wintermaanden spelen en trainen we binnen in verschillende sporthallen en/of gymzalen. Een veld seizoen loopt van augustus t/m oktober en van maart t/m mei-juni.

Op de site van de KNKV, kun je nog veel meer algemene informatie vinden over korfbal, de spelregels, indelingen ect.

Contributie

Voor 2020 – 2021 geldt de volgende contributie. Deze wordt bij voorkeur in 2 termijnen per automatische incasso betaald. Bij automatische incasso wordt een korting van € 10,- verleend.

Lidsoort zonder korting met korting
Senioren 308,00 298,00
Junioren 251,00 241,00
Aspiranten 188,00 178,00
Pupillen 157,00 147,00
Kangoeroes 57,00 47,00
Niet spelende leden 73,00 63,00
Senior alleen zaal 188,00 178,00
Senior alleen veld 141,00 131,00
trainingslid nog te bepalen
Donateurs 50,00 50,00

Houders van de Ooievaarspas kunnen 50% tot wel 100% korting krijgen op de contributie. Neem hiervoor contact op met het bestuur.

Het lidmaatschap (verenigingsjaar) loopt van 1 juli t/m 30 juni en wordt jaarlijks automatisch verlengd. Wil je stoppen met korfballen, zeg dan uiterlijk voor 1 mei op. Het lidmaatschap van de Kangoeroe Klup is halfjaarlijks (per 1 mei of 30 november) opzegbaar door een mail te sturen naar secretaris@dunas-korfbal.nl.