Labels: B1

Op 12-9 vond, bij een stralend zonnetje, de uit-derby plaats tegen buurtgenoot ALO B1. Vorige week had Dunas B1 ruim gewonnen van Maassluis B2, dus er was veel zelfvertrouwen vooraf bij de spelers. Als dat maar geen overmoed is, dacht het publiek.

Meteen na het eerste fluitsignaal greep Dunas het initiatief. Al vrij snel scoorde Celeste de eerste voor Dunas: 0-1. Niet veel later zag de scheids een overtreding van een Dunasspeler en ALO prikte de stip er feilloos in.
Dunas zette na de 1-1 goed door. Bij ALO-balbezit werd er fel afgejaagd en dat leidde tot heel veel onderscheppingen. Volgens de scheidsrechter gebeurde dat vaak iets te fel, dus hij floot de onderschepping regelmatig terug, maar daar liet Dunas zich niet door uit het veld slaan. Met een prachtige lay-up van Marijn kwam Dunas snel weer op voorsprong. Amelie maakte de 1-3 met een mooie doorloop. Dunas bleef hoog tempo spelen en dat zorgde ervoor dat alle Dunasspelers goede schotkansen kregen. Zo kon Amelie nog eens scoren en ook Sam (1), Quinten (4) en Maite (1) kwamen tot scoren. Zo werd de ruststand 1-10. Het arme ALO was in de eerste helft overrompeld en was nauwelijks tot kansen gekomen.

In de tweede helft beet ALO meer van zich af en speelde het ook een stuk feller. Maite scoorde 1-11, ALO scoorde de tweede en nadat Jens, Sam, Amelie en Quinten de stand naar 2-15 hadden getild, kwam ALO voor de derde keer tot scoren. ALO wist het spel van Dunas steeds beter te ontregelen, wel vier doelpunten van Dunas werden afgekeurd omdat ALO net op tijd wist te verdedigen. Dunas begon ook wel nonchalanter te spelen, maar dat is begrijpelijk bij een 3-15 voorsprong. Veel balverlies en heel veel (maar net) gemiste schoten maakten dat er in het laatste kwartier niet meer werd gescoord, tot Sam, in het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, toch nog de 3-16 wist binnen te knallen. Na afloop waren voor Dunas de felicitaties van het sportieve en gezellige ALO B1.

Volgende week speelt onze B1 om 12 uur thuis tegen Phoenix B2, dat belooft spannend te worden. Be there.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39