Labels: A2

Met de A2 togen wij naar Avanti in Pijnacker. Ons team had een opmerkelijke samenstelling; allemaal jongens en één meisje. Avanti stelde daar een team tegenover van… allemaal meisjes en één jongen. Opmerkelijk maar niet erg raadselachtig. Het scoringsverloop is niet zo interessant om punt voor punt in zijn geheel weer te geven. Het feit dat Tristan de strijd vroegtijdig moest verlaten vanwege een al langer spelende teen blessure… vermeldenswaardig maar niet het meest interessant.
Nee, het grote raadsel is de uiteindelijke uitslag. Ik leg het uit.

Dunas A2 opende de score maar liep al snel tegen twee tegentreffers op. Dunas leek de wedstrijd te gaan domineren; veel balbezit en een spervuur aan doelpogingen maar de meeste van afstand. Maar al die drukte leverde een soort nek aan nek race op waarbij soms Dunas en dan weer Avanti de leiding nam. Dit omdat Avanti hun weinige doelpogingen vaak wist om te zetten in treffers.

In de rust besloot het uitstekende coach-duo Natasha en Jamie tot een kleine personele wissel tussen aanval en verdediging maar ook dat bracht in eerste instantie geen merkbaar resultaat. De score bleef gelijk opgaan.

En toen… om de een of andere reden kreeg Dunas vleugels. Niemand weet waarom. De tactiek veranderde niet merkbaar (veel afstandsschoten), Avanti begon niet vermoeid te raken en bleef in staat het speltempo te volgen. Maar opeens bleek het vizier van Dunas juist afgesteld. En in de laatste pakweg 8 minuten liep Dunas uit. Waardoor? Het is een raadsel. Eindstand: 6-13.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39