Sinds de start van het veldseizoen heeft Dunas vanuit het WSDH Tymen Mos als sportcoördinator toegewezen gekregen. Wellicht heeft u hem ontmoet bij het oprichtingsfeest van Dunas of hem rond zien lopen op het veld tijdens trainingsavonden. Tymen en drie JTC-leden, Willem Kipp, Jamey Lintjes en Monique v.d. Berg, vormen samen een subcommissie onder de naam ‘Trainersbegeleiding’.

Omdat wij zijn gestart met 16 jeugdteams hebben wij natuurlijk heel veel trainers, waaronder ook dit jaar weer veel startende en jonge trainers. Regelmatig bekijken wij waar ondersteuning in welke vorm nodig is voor de (jonge) trainers. Zo zijn wij wekelijks aanwezig bij meerdere ploegen en bespreken wij bijvoorbeeld wat trainers kunnen aanbieden qua trainingsstof en op welke manier zij dit kunnen doen. Dit om alle trainers te ondersteunen zodat alle Dunas kinderen met plezier blijven korfballen! 

Via het KNKV hadden wij een clinic aangeboden gekregen voor alle trainers in september, maar deze kon vanwege coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Afgelopen vrijdag heeft Tymen in een speciale coronaproof training de jonge trainers toch een clinic gegeven. Allerlei basisonderwerpen kwamen aan bod, zoals houding en presentatie voor de groep, structuur en tips en trucs. De trainers mochten in de rol van de kinderen kruipen om zo te ervaren hoe je dit als trainer op verschillende manieren kunt begeleiden. Dit zorgde voor best wat lol onder de deelnemers!

Korfballen bij Dunas doen wij vanuit een bepaalde visie en die visie staat omschreven in het technisch beleidsplan. Wij vinden het belangrijk dat trainers dit technisch beleid uitdragen tijdens hun trainingen en daarom hebben wij dit vertaald in een werkboek voor trainers. Aan het einde van de leuke, maar toch ook leerzame clinic, hebben de eerste trainers het werkboek van Dunas gekregen. Dit is een praktische handleiding waarin wij hebben omschreven wat de kinderen in welke leeftijdscategorie zouden moeten leren. Hierbij staan allerlei tips, tools, trainingsoefeningen, informatie etc. die iedere trainer wel kan gebruiken.

Wij hopen dat middels dit werkboek en de praktische ondersteuning tijdens de trainingen (en wellicht nog een inspiratieavond/workshop in de toekomst) alle trainers genoeg handvaten hebben om nog lang met veel plezier en succes training te geven bij Dunas!

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39