Afgelopen zaterdag was het weer heerlijk op het Dunas veld. De zon scheen en veel kinderen weer lekker actief bezig met hun favoriete sport korfballen. Waar bij de kleintjes het plezier voorop stond, hebben de ouderen weer geleerd en er is door iedereen fantastisch gepresteerd!

Bij de kangoeroes stond er een geweldig spelletjesparcours klaar om alle kinderen met wat vriendinnetjes en een neefje lekker te laten spelen met ballen. Met wel twaalf kangoeroes waren we vandaag, de trainsters hadden zeker niet voor niets zo hun best gedaan! Door hoepels of korven mikken, een “eier”loop, ballen overgooien: iedereen deed zijn best en had plezier. In twee- of drietallen waren ze hard aan het werk. Na afloop even met z’n allen op de foto en kreeg iedereen wat lekkers en een mooi Dunas balletje. Wie weet zien we de nieuwe gezichten volgende keer weer!

Tijdens de kangoeroetraining waren de F-jes onder leiding van Maarten en de E-tjes onder leiding van Lisa en Chayenne aan het werk om een nog betere aanvaller te worden. Alle leeftijdsploegen hebben zaterdag namelijk een 1 tegen 1 clinic gekregen van een gasttrainer. Super leuk en leerzaam en weer eens wat anders dan met je eigen trainer. De F-jes hebben geoefend met ballen tegenhouden, verdedigen en natuurlijk een partijtje. Ook bij de E-tjes is er lekker fanatiek geoefend.

Alle kinderen van de D-teams konden op één veld samen met George (en Yeshe en hun eigen trainers) aan het werk. George pakte het goed aan en iedereen was erg fanatiek aan het aanvallen. Goede tips, en zelfs wat trucs, hebben de verdedigers op het verkeerde been gezet.

De C-teams konden op twee velden aan de bak onder leiding van Elmo en Christiaan. Ook hier weer het 1 tegen 1 duel aangaan. Het naar achter stappen voor een schot en het doorzetten bij een doorloop zijn aan bod gekomen. De zon werkte ook goed mee en de zweetdruppeltjes werden hier en daar zichtbaar.

Tot slot om 13.00 uur de B-teams onder leiding van Viktor de Groot en de A-teams met Cyril van Es. Hier waren mooie acties en duels te zien. Een schot blokken mocht, dus tsja, wat doe je dan als aanvaller…. Mooi om te zien hoe je als aanvaller je verdediger ook kunt misleiden met schijnbewegingen, je lichaam en zelfs je ogen!

Om 14.30 uur vertrokken we weer van het veld, voldaan en tevreden. Sportende kids in het zonnetje, dit smaakt naar meer. Uiteraard bedanken we alle gasttrainers voor het geven van de clinic en alle trainers voor hun hulp hierbij!

Volgende week een gezellige activiteit van de Activiteiten Commissie. Tot dan!

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39