Afgelopen zaterdag werd er behoorlijk over en weer geschoten. Eerst de D, later de A t/m C. In koppels (soms een trio) moest er in 10 minuten zo veel mogelijk doelpunten gemaakt worden.

Bij de D waren 2 poules van 6 teams. In poule A was het een spannende strijd. Na 4 wedstrijden konden nog 3 teams de 1e plek behalen. Amber/Bibiche speelde de laatste poulewedstrijd gelijk en werden 3e in hun poule. Marin/Annabel/Robynn en Sem/Jelle wonnen wel, maar op basis van aantal gescoorde doelpunten (32 om 28) gingen de dames naar de finale.

In de andere poule waren Roos en Vlinder oppermachtig. De 1e wedstrijd tegen Jessie/Keano was nog heel spannend (6-5 winst), maar daarna scoorden zij er op los en kwamen tot maar liefst 72 doelpunten in 5 wedstrijdjes! Jessie/Keano werden 2e en Kalle/Elias deden het ook heel goed en werden 3e in hun poule en hadden maar liefst ook 43 doelpunten gemaakt (hiermee nrs 2 van de alle teams). De finale ging dus tussen de dames van de D1. Zo’n finale geeft extra spanning en het scoren gaat dan vaak ook moelijker. Echter Roos/Vlinder lieten zien duidelijk de beste schutters te zijn, want ze wonnen met 12-3!!! Jelle/Sem wonnen van Jessie/Keano met 9-7 de strijd om de 3e plaats.

Bij de A-C deden maar liefst 20 teams mee en waren er dus 4 poules van 5 teams. Dat veel scoren niet automatisch leidt tot een (halve) finaleplek bewezen Jacha/Olivier. In 4 wedstrijdjes scoorden zij maar liefst 65 doelpunten. Echter door 1 verliespartij van 16-15 tegen Saar/Eva (met totaal 45 doelpunten) waren het de dames die de winst in de poule wisten te behalen.

Ondanks een nederlaag tegen Leonore/daila, maar door winst op Bram/Sam en meer gescoorde doelpunten dan deze heren (47 tegen 39) behaalden ook Quinten/Maco de 1e plaats in hun poule.

Yesse/Sebastian (A), Celeste/Jasmijn (B) en Iwan/Jazz (C) maakte het spannend in hun poule. A tegen B was 6-12, A tegen C was 7-6 en B tegen C was 10-10. Mede dankzij de 1e overwinning en met totaal 41 doelpunten bereikte Celeste/Jasmijn ook de 1e plaats.

In de laatste poule wonnen Hugo/Quinten al hun wedstrijden, maar heel makkelijk ging het niet. Tegen Amelie/Jesper werd het bijvoorbeeld slechts 6-5. Met in totaal 29 doelpunten de minst scorende halve finalist…

In de halve finales speelden Jasmijn/Celeste tegen Quinten/Maco en Hugo/Quinten tegen Eva/Saar. Beide best spannende wedstrijden waarin de verschillen klein bleven. Jasmijn/Celeste wonnen met 14-12 en Hugo/Quinten met 8-6. Op naar de finale: Of de dames onder de indruk waren van de heren of inmiddels hun kruid hadden verschoten blijft onduidelijk. Maar de dames wisten slechts 5 doelpunten te maken. Hugo/Quinten deden wat ze de hele middag al deden. Deze wedstrijd scoorden zij 9x en werden zij de terechte winnaars van het schutterstoernooi. Al lieten Jacha/Olivier in hun extra wedstrijdje tegen Jesper/Amelie nogmaals zien wie de meeste doelpunten konden scoren in 10 minuten. Zij wonnen deze wedstrijd met 22-3!!! Een eervolle vermelding waard.

Al met al was het wederom een geslaagde dag. Op naar de volgende activiteit…

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39