De competitie is in volle gang en tot nu toe heeft elk team hun wedstrijd kunnen spelen met voldoende mensen, begeleiding en een scheidsrechter. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Elke week puzzelt een aantal mensen op de schema’s, afzeggingen, scheidsrechters en beschikbaarheid van coaches om alles rond te krijgen. Sandor Post van de JTC noemt dat ‘topsport’ en geeft ons een kijkje achter de schermen.


Weektaak
“We zijn natuurlijk blij dat we weer met z’n allen wekelijks een wedstrijd spelen. Daar gaat het een en ander aan vooraf voor de 16 jeugdteams en 6 seniorenteams. Er zijn altijd wel wat afzeggingen (door ziekte, blessures of andere verplichtingen) en dan moet er vervanging geregeld worden. Het 2e en 5e team hebben standaard te weinig spelers en dus altijd aanvulling nodig. Ly, Lisa, Fardau en Jamey hebben er een weektaak aan. Toch lukt het elke week weer om met complete teams te spelen. Het is ontzettend fijn om te zien dat zoveel leden bereid zijn in te vallen of reserve te staan naast het spelen in hun eigen team.” 

Ouders springen bij
Veel coaches van onze jeugdteams spelen zelf ook op zaterdag. Hierdoor komt 't wel eens voor dat het hen niet lukt om hun eigen team te coachen. “Jeugdteams willen we uiteraard niet zonder begeleiding (=coach) laten spelen. De coaches proberen altijd vervanging te regelen. Dan springen soms ook ouders bij in de begeleiding. Het is fijn dat we daar op kunnen rekenen.” 

Fluiten
Dan zijn er nog de scheidsrechters. Geen scheidsrechter, geen wedstrijd. Zo simpel is het. Dunas moet bij thuiswedstrijden de scheidsrechter leveren. Die scheidsrechters zijn er wel - en dit aantal groeit, omdat jeugdleden het leuk vinden hierin opgeleid te worden - maar ook zij spelen zelf wedstrijden en/of zijn coach van een team. “Sommige mensen kunnen op één dag dus wel in 3 rollen actief zijn voor Dunas.” 

Topsport
“De afgelopen weken is dankzij hulp van velen en enig kunst en vliegwerk alles goed verlopen. Er zijn zelfs mensen geweest die in 1 weekend 2 wedstrijden speelden, een team coachte en een wedstrijd floten! Gelukkig zijn dat uitzonderingen. Bedenk als je eens iemand mist langs de lijn of op het veld…. grote kans dat ie ergens invalt, fluit of coacht. Dat – en het leggen van de wekelijkse puzzel – kun je met recht topsport noemen!” 

 

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39