Er waren geen tekenen dat de vrijdagavond op Dunas onrustig kon gaan verlopen. Thuis waren al de nodige voorbereidingen getroffen. Maar de koks Rick en Saskia konden vanwege hun debuutkookavond natuurlijk niet alles voorzien. Wat wel zeker was: de Dunas leden kregen op 15 oktober een gifgroen romig spinaziebrouwsel (met stukjes kadaver) op een bedje van krioelende wormen voorgeschoteld.


Uit BBB (Betrouwbare Bron Barbara) hadden we vernomen dat om half zeven de bestorming plaats zou vinden. Bestaande uit een menigte van ongeveer dertig hongerige wolven verspreid over drie shifts. Na een oorverdovend alarm begon de avond sidderend. Het was de kunst om alles op tijd klaar te hebben, warm te houden en niet overgaar te laten worden. Gespannen stonden we klaar voor de aanval. De messen waren geslepen en het hele zaakje stond in vuur en vlam. Check: water aan de kook, verhitte wok, gereedstelling van de warmhouders. De afgetelde grote en kleine borden stonden naast elkaar voor uit serveren. 

Alles liep op rolletjes, er was zelfs een afhaalservice voor twee zieke kinderen. De vegagang diende zich aan in de tweede shift en kon rekenen op een heerlijke romige variant met champignons en pijnboompitten, afgetopt met parmezaanse kaas. We moesten ons zelf nog even herpakken voor de laatste en meteen ook de grootste groep. Gelukkig kwamen we in de professionele keuken niks te kort. Lieve complimenten kregen we voor het avondmaal en we kijken voldaan terug op de avond, wat zeker naar meer smaakt. 

We kunnen het andere ouders absoluut aanraden om ook een keer te koken voor Dunas. Niet alleen vanwege de blije reacties, maar je voelt je even een soort Gordon Ramsay. En met Barbara op de achtergrond kan het niet mislukken. 

Kok Rick en kok Saskia

 

 

 

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39