Afgelopen zaterdag was het zover; het eerste Dunas Sinterklaasfeest. Helaas wel zonder Sinterklaas, maar dat mocht de pret niet drukken. Met 35 aanmeldingen én vijf Pieten is het een gezellig feestje in de Dunas kantine geworden!

Gezien het toenemend aantal besmettingen was het voor Sinterklaas veiliger de kantine een jaartje over te slaan. Ook leek het ons meer verantwoord de groep aangemelde kinderen in tweeën te verdelen. Zowel de kangoeroes als alle F- en E-tjes waren welkom inclusief een paar broertjes en zusjes.

Bij binnenkomst werden ze al meteen ontvangen door de Pieten. Dat was in het begin nog best een beetje spannend, maar na 10 minuten was iedereen op zijn gemak en werden er allemaal leuke spelletjes gespeeld. Zo konden ze sjoelen met chocolademunten, werd het geheugen getest met een memoryspel, konden ze, door goed te mikken, paaltjes omgooien, konden ze speculaasje happen en mocht er een mooie kleurplaat ingekleurd worden. De Pieten hielpen natuurlijk iedereen een beetje en maakten gekke grapjes. Tussendoor was er natuurlijk ook tijd voor wat lekkers en limonade en mocht iedereen gokken hoeveel pepernoten er in de grote glazen pot zaten. De winnaars mochten de pot mee naar huis nemen! Na een spannende stoelendans was er ook nog even tijd voor disco, wat deed iedereen goed z’n best om dezelfde dansjes te doen als de Pieten! Oh, we zouden het bijna vergeten, maar de Pieten hadden van Sinterklaas ook nog zakken vol kadootjes mee gekregen. Gelukkig zat er voor iedereen wat bij. Met een grote glimlach, een mooi kadootje en een zakje strooigoed ging iedereen weer opgewekt naar huis.

Kortom, een gezellige Dunas Sinterklaasmiddag. Anders dan anders, maar met allemaal blije kindertjes en dat was precies de bedoeling!

Groetjes Dun-AC

De foto's van het Sinterklaasfeest vind je op onze besloten Facebookpagina.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39