In de maand november hebben Willem, Jamey, Lenneke (onze nieuwe trainersbegeleider, de moeder van Anna uit de E2) en Monique samen met nog 15 andere trainers van verschillende Haagse sportclubs de opleiding tot trainersbegeleider gevolgd via het NOC*NSF. Vier avonden zijn wij intensief bezig geweest met wat een veilige, goede en effectieve manier is van begeleiden. Daarbij hebben wij vooral ook heel veel geoefend met elkaar.

Eén van de cursusavonden was in de sporthal, bij een trainingsavond van ALO. Deze avond was gericht op het in de praktijk oefenen met observeren, analyseren en het voeren van feedbackgesprekken. Heel erg leerzaam en fijn om dan met een goed voorbereid plan en eigen leerpuntjes aan de slag te kunnen gaan straks!

De bedoeling is namelijk dat deze vier trainersbegeleiders bij Dunas alle trainers kunnen voorzien van passende begeleiding. Bij de E-trainers is al een proef gedraaid nog net voordat de trainingen stopten in de zaal. Zij hebben samen met Lenneke en Monique eens naar een training van elkaar gekeken aan de hand van een observatielijst.

Iedere trainer heeft een talent en een motivatie om voor de groep te staan. De kunst is om dat van jezelf te ontdekken. Samen met de jeugdtrainers willen we op zoek gaan naar hoe het talent en de motivatie ervoor kunnen zorgen dat een trainer een nog betere trainer kan worden. De begeleiding is dus vooral gericht op de positieve kwaliteiten die onze Dunas trainers al hebben. Uiteraard zullen we ook stil staan bij wat nog niet zo goed lukt en wat er nodig kan zijn om dat te verbeteren.

Helaas zijn we nu even niet zoals normaal aan het korfballen. Geen (zaal)trainingen en wellicht ook geen echte wedstrijden meer voorlopig. Voor de begeleiding maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. Wij gaan proberen een vorm te vinden zodat we alle jeugdtrainers toch kunnen begeleiden. We hebben daar verschillende mogelijkheden voor en zullen die met de desbetreffende trainers gaan bespreken begin 2022.

Dus wellicht zie je ons een keer langs de lijn bij een wedstrijd of training of achteraf in gesprek met een trainer. Heb je vragen of wil je hier meer over weten, vraag het ons gerust!

Willem, Jamey, Lenneke en Monique

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39