Labels: zomerkamp

Iedere 2 weken stellen wij hier vier kampleiders aan u voor, zodat u ze wat beter leert kennen.

Mogen wij aan u voorstellen: onze troubadour Pascal, prins Victor, prinses Sanne en hofnar Joshi!

Joshi: Hoi! Ik ben Joshi, ik ben 19 jaar en ik doe de pabo als opleiding. Bij Dunas zit ik in het 5de, ben ik trainer van de B1 en zit ik in de activiteitencommissie. Dit is de eerste keer als kampleiding, ik heb er super veel zin! Mijn alter ego is Joshi de nar. Ik hou ervan om lekker gek te doen.

Victor: Mijn naam is Victor en ik ben 24 jaar oud. Ik speel in Dunas 3 en ik coach samen met Nima de D1. Ik ben 10 jaar meegegaan als deelnemer en dit wordt mijn vijfde keer als leider. In het dagelijks leven studeer ik in Delft en ik werk in een supermarkt.

Als ik nu in de middeleeuwen zou leven, zou ik een prins willen zijn. Lekker in een kasteel leven, maar niet de moeilijke keuzes maken zoals een koning moet doen. Het vechten laat ik toch maar aan mij voorbijgaan. Vroeger kon ik al niet echt goed omgaan met een zwaard en vond ik het ridder zijn al helemaal niet zo leuk.

Sanne: Hoi! Ik ben Sanne, 30 jaar en al vele keren mee geweest op kamp zowel als kind als leiding. Dit wordt mijn eerste Dunas kamp waar ik enorm naar uitkijk. Naast de voorbereidingen voor dit kamp werk ik bij een makelaar, helaas geen kastelen in het aanbod, en speel ik in Dunas 4. Ik heb iets weg van de prinses op de erwt. Mijn nachtrust bepaald mijn humeur. Wie neemt er 20 matrassen voor mij mee tijdens de kampweek?

Pascal: Gegroet weledele jonkvrouwen en jonkheren! Mijn naam is Pascal, ik ben 20 jaar en ik studeer Rechten in Leiden. Ik speel in Dunas 5 (oftewel de zondagselectie), geef training aan de A3 en ga dit jaar voor het eerst mee als kampleiding. In de middeleeuwen zou ik een troubadour zijn geweest. Ik kan niet zo goed zingen, maar ik speel wel gitaar!


Hoe zou jouw landgoed/kasteel eruitzien?

Sanne: Een veilige omgeving om de vijand buiten te houden is altijd belangrijk. Er gaan dan ook genoeg ridders mee op kamp om het terrein te beschermen. Daarnaast ben ik praktisch ingesteld, dus voor een functionele kookplek en fris sanitair zal ik zorgen zodat alle prinsjes en prinsesjes die meegaan op kamp het aan niks zal ontbreken.

Pascal: Een (zand)kasteeltje aan het strand is natuurlijk ideaal. Volop zon en elke dag een frisse duik!

Joshi: Een groot kasteel met veel gras eromheen zodat er veel gekorfbald, gevoetbald en gespeeld kan worden. Het liefst ook een grote slaapkamer met een lekker bed, zodat ik veel kan slapen. Ik ben alleen bang dat dat op kamp niet zal lukken.

Victor: Mijn landgoed zou er erg opgeruimd uitzien. Een opgeruimd landgoed, is een blij landgoed.


Het kasteel wordt aangevallen, welke ridders roep jij op om te komen helpen en waarom?

Victor: Ik zou draken oproepen. Denk hierbij aan de draak uit Shrek, want zij is natuurlijk niet te verslaan (behalve misschien door een ezel, maar hoe groot is die kans nou?).

Pascal: Uno reverse! De aanval is de beste verdediging, niemand krijgt ons kasteel klein. Ik zou de zondagselectie om versterking vragen. Voor ons is geen tegenstander te sterk!

Sanne: Ik ben van “beter voorkomen dan genezen” dus ik zou 24/7 onze grootste ridder Bas de poorten van het kasteel laten bewaken, daarnaast zetten we nar Joshi met zijn gekke streken en grappen in voor afleiding van de vijand.

Joshi: Als het kon, alle kinderen en leiding die meegaan op het zomerkamp. Mocht dit nou te veel gevraagd zijn, dan kies ik voor de kids van de B1 en mijn teamgenoten uit het 5de.

Wat maakt jou sterk als leider van het spelgroepje?

Joshi: In mijn spelgroepje zal er veel worden gelachen en plezier worden gemaakt. Ik denk dat dat het best bij mijn alter ego past en dat ik dit het leukst vind. Bovendien zal je ook de meeste spellen winnen als je er plezier in hebt, maar dat komt volgens mij wel goed op Dunas Zomerkamp!

Victor: Niet alleen kinderen, maar ook de medeleiders willen bij mij in het spelgroepje. Dat komt natuurlijk door mijn jarenlange ervaring met Clash of Clans. Ik strijd ervoor dat wij dit spel op kamp gaan spelen!

Pascal: Mijn groepje zal de rest altijd een stapje voor zijn. Waarom? Dat is het geheim van de smid…

Sanne: De natuur moet je een beetje helpen, dus een energizing elixer zal ik af en toe nodig hebben (zei iemand koffie?). Maar ik zal alles doen voor goud, niet opgeven maar doorgaan! Als je hiervoor de tegenstander een beetje moet manipuleren, dan heb ik daar nog een geheim recept voor.



Meer info lezen of aanmelden voor Dunas Zomerkamp (9 t/m 16 juli 2022) kan hier.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39