Iedere 2 weken stellen wij hier vier kampleiders aan je voor, zodat je ze wat beter leert kennen.

Mogen wij aan u voorstellen onze queen Anniek, prins Vincent, sierpaard Bas en prinses Romy.

Anniek: Mijn naam is Anniek, ik ben 23 jaar oud, woon in Amsterdam en werk als onderzoeker bij de Erasmus Universiteit. Ook dit jaar ga ik weer mee als leider met Dunas Kamp. In de middeleeuwen zou ik wel koningin willen zijn. Heerlijk in luxe wonen op het kasteel en de ideale plek om feestjes te geven. Daarnaast lijkt een vrouw aan de macht mij ook een erg goed idee 😉

Romy: Hoi, ik ben Romy en ik ben 25 jaar oud. Mijn alter ego is prinses Merida uit de film Brave, een avontuurlijke en zelfstandige vrouw!

Vincent: Hoi allemaal! Mijn naam is Vincent, ik ben 23 jaar oud en studeer Business Studies in de richting van HRM. Op het moment loop ik ook stage bij Rotterdam Ahoy. Hiernaast speel ik in het 5de van Dunas en ben ik coach van de B1.
Als alter ego zou ik een prins zijn. Zoals te zien is op de foto had ik vanaf jongs af aan al een zwaard in mijn hand net zoals een prins die op jonge leeftijd al moet leren omgaan met zwaarden. Hiernaast hou ik er ook wel van als er dingen voor mij gedaan worden en als prins heb je natuurlijk vele schildknapen klaar staan om de prins te dienen.

Bas: Hoi allemaal, ik ben Bas Bosma, 27 jaar jong, en ben sinds augustus 2021 zowel nieuw bij Dunas, als nieuw in Den Haag. Wat niemand weet is dat er in mij zich stiekem een heer van stand verborgen houdt. Ook ik ben liever lui dan moe, en ben dol op goud en luxe! Zoals het spreekwoord luidt: “je hebt werkpaarden en je hebt luxepaarden”, begeef ik mij over het algemeen liever in de categorie sierpaard!

Hoe zou jouw landgoed/kasteel eruit zien?

Anniek: Een mooie slotgracht met opblaaskrokodillen voor veel waterplezier. En een groot en gezellig dakterras. Hier kan ik lekker genieten van het zonnetje en van bovenaf het gewone volk goed in de gaten houden.


Bas: Zoals een heer van stand dat behoord te hebben, is mijn administratie altijd tiptop in orde. Officiële documenten, goud, waardevolle spullen laat ik niet zomaar rondslingeren. Ook de sleutels tot mijn landgoed bewaar ik altijd zorgvuldig dicht bij mij. Spullen waar ik minder waarde aan hecht heeft wel zijn vaste plekje, en probeer ik ook wel direct na gebruik op te bergen, maar kunnen ook prima eens op een ongebruikelijke locatie gevonden worden.

Vincent: Op mijn landgoed zouden genoeg activiteiten zijn om elke dag iedereen op mijn landgoed te vermaken. Vervelen is namelijk geen optie omdat iedereen het naar zijn zin moet hebben! Hierdoor zal iedereen actief en fit blijven voor als wij het kasteel moeten verdedigen.


Romy: Mijn kasteel is een knusse plek met heel veel planten. En natuurlijk is er buiten in de kasteeltuin een grote kampvuurplek waar ik gezellig met vrienden omheen kan zitten op de warme zomeravonden.

Het kasteel wordt aangevallen, welke ridders roep jij op om te komen helpen en waarom?

Vincent: Als het kasteel wordt aangevallen mogen alle ridders helpen om het landgoed te verdedigen. Het maakt niet uit wie je bent, als je je geroepen voelt om het kasteel te verdedigen ben je welkom! Samen zullen wij er dan voor zorgen dat de aanval afgeweerd wordt en wij zelf in de aanval kunnen gaan om meer landgoed te veroveren!

Anniek: De kinderen van de F en E mogen mij zeker komen beschermen. Tijdens de spooktocht op kamp zijn zij namelijk vaak het stoerst van allemaal!


Romy: Ik roep natuurlijk alle kampkinderen op om het kasteel als ware ridders te komen beschermen! Niks leukers dan met zijn allen op avontuur :)

Bas: Als heer van stand heb je mensen in dienst die zulke mensen in dienst nemen! Ik zou dus niet weten wie mijn personeel voor mij heeft geronseld om mij en mijn eigendommen te verdedigen, maar wee hun gebeente als dat ook maar enigszins minder dan perfect geregeld is! Tijdens zo’n dergelijke aanval kan je mij vinden in mijn luxe dineer kamer, of misschien zelfs wel in bad!

Wat maakt jou sterk als leider van het spelgroepje?

Romy: Bij mij in het groepje weet je zeker dat de lekkerste kampmaaltijden gekookt worden en tijdens het eten is er altijd tijd voor een goed gesprek!

Bas: Kinderen willen dolgraag bij mij in het groepje, omdat het een eer en waar genoegen is om in mijn bijzijn te mogen zijn! Als je bij mij in het groepje komt, wie weet bevind je je dan binnen de kortste keren wel in mijn meest vertrouwde groep dienaren, en dat gaat natuurlijk gepaard met ontzettend veel luxe en weelde!

Vincent: Andere groepen zullen wellicht in het begin meer elixers en goud hebben maar daar gaat het mij ook niet om. Het belangrijkste voor mij is dat het in het groepje gezellig is en iedereen zich welkom voelt. Door het gezellig met elkaar te hebben zal mijn groepje het beste/leukste groepje van het kamp worden en de andere groepen achter zich laten!

Anniek: Ondanks mijn koninklijke status vind ik het niet erg om mijn handen vies te maken. Tijdens de spellen op kamp ben ik lekker fanatiek. Samen met mijn spelgroepje zal ik dan ook alles in de strijd gooien om de positie op de troon te behouden.


Meer info lezen of aanmelden voor Dunas Zomerkamp (9 t/m 16 juli 2022) kan hier.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39