Zondag 15 mei, een ideale dag om lekker vroeg op te staan om te gaan genieten van een heerlijke lentedag. Dat gold zeker voor de spelers van het 6e, een vriendenteam dat het heerlijk vindt om samen een uurtje te gaan korfballen. Helaas waren er deze keer een paar vaste spelers afwezig en dus werd de hulp ingeroepen van jeugdspelers Olivier en Quinten T.

De wedstrijd werd gespeeld in Delft tegen Fortuna 7, een jong team van vooral twintigers, bij wie ook het plezier belangrijker is dan prestatie. Hoewel het er soms fanatiek aan toe ging (“laat maar liggen” zeggen over een geblesseerde tegenstander of met een jonge tegenstandster een balafpakgevecht beginnen), was de sfeer gemoedelijk en ook de scheidsrechter had zin in een leuke pot. Dat werd het ook.

De ervaren rotten Kyra, Zweitze en Shirley waren meteen goed op schot. Na de 0-3 mikte Fortuna ook raak: 1-3, maar Kyra scoorde al snel haar tweede. Fortuna scoorde twee keer, het werd 3-4. Toen begonnen Olivier (1) en Quinten (3) hun ritme te vinden. Dunas liep uit naar 4-8. De temperatuur liep al aardig op en dus was het fijn om even te kunnen rusten bij die stand.

Na de rust liep Dunas zelfs nog even verder uit tot 4-9, maar daarna kwam Fortuna op stoom. Ze scoorden vijf keer op rij en pas bij 9-9 wist Quinten namens Dunas weer te scoren. Er ontstond een spannend slotgevecht. Beide ploegen speelden steeds fanatieker, maar toch bleef de sfeer goed. Het werd 10-10. Kyra bracht Dunas weer op voorsprong, maar Fortuna leek de winst daarna definitief naar zich toe te trekken, want het werd 13-11. En toch bleef Dunas strijden. Nadat Olivier 13-12 scoorde, wist uitblinker Kyra met haar vijfde doelpunt de eindstand op 13-13 te brengen. Met deze stand konden beide teams wel tevreden zijn. Een lekker uurtje korfballen en niet verliezen, daar doen ze het voor!

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39