Eten bij Dunas op vrijdagavond. Ik lees dat bericht regelmatig. Maar eerlijk gezegd heb ik er nog nooit aan deelgenomen. Tot afgelopen vrijdag 20 mei.

Ergens in de week ervoor kwam er een appje langs in de ouderappgroep van Dunas B1. Niet geheel toevallig van Barbara – moeder van Sam uit B1 en coördinator van het vrijdagavondeten. Die app was ook gestuurd naar de ouders van B2, want de kinderen uit deze teams - en ongetwijfeld ook uit andere - hebben het zo gezellig samen. En dat moeten de ouders ook kunnen. Dus waarom niet met z'n allen eten bij Dunas?

Wat blijkt? De ouders kunnen het ook! Het was een leuke, gezellige avond waarop ik kennis maakte met ouders die ik niet eerder heb gezien of gesproken, bijgepraat heb met een aantal die ik al wel kende, gelachen met iedereen. Onder het genot van een drankje en vooral heel lekker eten. Chapeau voor Colette en Margriet die ons meenamen op een wereldtour van tortillawraps, empanade en nacho's. Dat deden zij vrijwillig, zoals de wisselende koks doen. Alleen dat al maakt dit een mooi evenement. Waarbij het erg fijn is als na afloop mensen kunnen helpen met de afwas en de keuken poetsen.

De missie van Barbara is geslaagd. En wat mij betreft een aanmoediging voor ouders van andere teams om dit ook te doen. Het is een laagdrempelige, gezellige manier om met elkaar een leuke avond te hebben en elkaar (beter) te leren kennen. Tuurlijk, we hebben allemaal drukke agenda's, een huishouden te runnen of andere bezigheden. Weet dan dat je kinderen die geen lid zijn van Dunas ook van harte welkom zijn. Onze dochter deed dat ook. En wat blijkt? Dankzij de vrijdagavond van Dunas weet zij inmiddels weer meer over de mogelijkheden van haar hobby.

Gerben (vader van Marijn uit B1)

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39