Bij spelers van Dunas 2 (Dunas 4 van het vorige seizoen) was aan het einde van het vorige seizoen twijfel of zij wel naar de 3e klasse wilden promoveren, nadat zij ongeslagen kampioen waren geworden. Uiteindelijk zijn ze wel gepromoveerd en is de twijfel na 3 wedstrijden totaal weggenomen. Drie gespeeld, waarvan 2 gewonnen en 1 verloren van Fortuna 6 vorige week, laat zien dat zij in de Reserve 3e klasse thuishoren.
De eerste wedstrijd was tegen De Meervogels 3 die met 17-9 werd gewonnen. Het team van de Meervogels was gemiddeld jonger, zodoende was er twijfel of Dunas het de 2e helft wel zou volhouden, dat hebben zij zeker gedaan en de voorsprong zelfs uitgebouwd. De overwinning kwam zodoende nooit in gevaar.

De tweede wedstrijd was tegen Fortuna 6. Een geroutineerd team met veel lengte bij de heren. Dunas moest wennen aan het lengteoverwicht van Fortuna en ging wat slapjes van start. Dat hield aan tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd, toen de achtertstand al was opgelopen naar 14-6. Daarna stokte de scores bij Fortuna volledig en begon Dunas er in te geloven. De eindsprint werd ingezet en de wedstrijd eindigde in 14-12, wat de onderlinge verhoudingen ook beter weergaf. Met de juiste start vanaf het begin van de returnwedstrijd, moet Fortuna zeker te pakken zijn.

De derde wedstrijd was tegen onze buren Alo 2. De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van Sandor Post, het was daarom zeer vervelend om te ervaren dat elke beslissing in het nadeel van Alo luid werd bekritiseerd door het Alo publiek, Alo begon erg sterk en na enkele minuten stond Dunas met 0-4 achter. Veel ballen draaiden uit de korf bij Dunas en daarom waren de spelers en publiek ook niet in paniek. Dunas startte wederom aan een inhaalrace, nu veel eerder ingezet dan vorige week en ging met een voorsprong van 7-5 (als ik het goed heb, ik zal het in het vervolg beter bijhouden) de rust in. Het bleef een aantrekkelijke en gelijk opgaande wedstrijd, maar de 2 punten voorsprong is niet meer in gevaar geweest. De wedstrijd werd uiteindelijk door Dunas verdiend met 16-14 gewonnen.

Dunas 2 is een zeer leuk team om te zien spelen, dat veel plezier uitstraalt, Daarnaast zijn zij ook druk bezig met het zeker stellen van de toekomst van Dunas, met zoveel lieve kleine kindertjes langs de lijn en 2 speelsters, Leonie en Demi in blijde verwachting van hun tweede kindje. Als ik het goed heb staat de teller binnen een half jaar al op 9 kindertjes langs de lijn en 2 kinderen, die al jaren binnen de lijnen actief zijn, Victor is helaas nog niet speelklaar, bij deze een spoedig herstel toegewenst!

Een kijktip voor komende dinsdag om 20.00 uur (er is toch niets op tv en anders kijk je het maar terug), een uitwedstrijd tegen de koploper (no pressure!) HKV Ons Eibernest 4.

Een zeer tevreden supporter!   
Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39