Als het goed is staat het al met hoofdletters in de agenda: zaterdag 15 oktober waan je je een avond in Duitsland. Braadworst, schlagermuziek, typische Duitse spellen en natuurlijk bier. Een heleboel bier.
Oktoberfest bestaat al ruim 200 jaar en is in Duitsland een nationaal feest. Maar de keren dat dit bierfestijn op het Stokroosveld is georganiseerd doen hier niks voor onder. Toch was het dit jaar spannend of wij de totaalbeleving konden gaan neerzetten. Zoals veel andere producten in de wereld zijn ook bierpullen een schaarste product geworden. Wat is een Oktoberfest zonder bierpullen?!

Partij!&co. heeft stad en land afgezocht, niet meer bestaande verhuurbedrijven gebeld en zelfs nagedacht om de fluitjes (en dan hebben we het over bierglazen) te verkopen en met dat geld bierpullen aan te schaffen. Maar dit was gelukkig niet nodig. Stadscafé de Boterwaag, gelegen aan de Grote Markt van onze mooie stad, organiseert jaarlijks het beste Oktoberfest van Nederland (we proberen het te evenaren) en lenen hun bierpullen uit aan Dunas, waarvoor dank!

Er gaan verhalen dat er mensen zijn van wie de dirndl en lederhosen nog onderin de wasmand liggen sinds vorig jaar Oktoberfest.. Zorg dat deze nu toch echt gewassen worden want 15 oktober komt al in zicht. Vanaf 20:00 uur is iedereen van 18 jaar en ouder welkom, maar zorg dat je uiterlijk 21:00 uur aanwezig bent zodat je met een bierpul in je ene hand en een stift in de ander klaar bent voor de muziekbingo. Prost!

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39