Nadat ik flink op zoek ben geweest naar koks voor de vrijdagmaaltijd zag het er naar uit dat er toch een paar vrijdagen overgeslagen moesten worden. Hans sprak me aan en zei: wat dacht je van HamburgerMania? Niet zo ingewikkeld. Dat regel ik wel met Edouard. Ok, leuk. Ik help je wel als het nodig is, zei ik nog.

Van te voren bedacht dat als er patat en hamburgers worden geserveerd, dan zullen er best wat mensen blijven eten. Ja hoor, zondag sloeg de WiFi al op hol. De aanmeldingen stroomde binnen. Op woensdagavond, de dag van sluiting inschrijving, stond de teller als op 75 eters. Whoooh. Hans stuurde zijn vader nog maar een keer naar de slager voor extra gehakt.

Toch ook maar op zoek naar extra handjes in de keuken voor de afwas, het uitserveren en hulp achter de bar. Gelukkig zijn er altijd wel enthousiastelingen te vinden.

De voorbereidingen voor het eten zijn dan ook donderdag begonnen. Nog meer gehakt, nog meer kruiden, patat, broodjes, sla.

Om 15.30 uur op vrijdag gingen de handen uit de mouwen. Het zeer goed bewaarde en geheime familierecept van de Vinkjes kwam op tafel en daar gingen we. Gehakt mengen, ballen draaien en tot hamburgers vormen. Frituur aan. Om 18.30 uur waren we er klaar voor. Het recept verdween weer snel in de zakken van Hans. Stiekem heb ik er een snapshot van gemaakt. Maar ja, die kan je dan één keer bekijken en dan is de foto weg. Dus sta ik nog met lege handen.

Jos zou bijspringen bij de bar, maar al snel bleek dat het te druk werd.  Niels kon het niet aanzien, arme Jos, en sprong bij om te helpen en zo hadden we een perfect koppel. Zweet op hun voorhoofd en gaan. En dat is ze gelukt! 👏

In de keuken hebben Hans, Edouard, Elleke, Sam en ik ons vol gestort op de hamburgers. Met kaas, zonder kaas, vega, kinderhamburgers en natuurlijk een flinke schep patat, alles in sneltreinvaart. Dominik en Ilona hebben de schoonmaak voor hun rekening genomen, dat is superfijn. De koks waren uitgeteld.

Dankzij de goede samenwerking in de keuken en achter de bar hebben we er weer een fantastische avond van kunnen maken. De teller van aanmeldingen is geëindigd op 95 personen, een enorm aantal.

Hans, vader van Hans, Edouard, Sam, Elleke, Niels, Jos, Ilona en Dominik, onwijs bedankt voor jullie inzet. Dankzij jullie hebben we er  voor de vereniging weer een ouderwets gezellige avond van kunnen maken.

Ik hoop dat dat in de kantine bij de eters hetzelfde gevoel heeft gebracht.

Vrijdag 30 september maakt Colette met een team haar specialiteit: Surinaamse bami, bara en roti loempia.

Geef je uiterlijk woensdag op en dan maken we van de volgende vrijdag ook weer een feest 🎉

Plezier, Eric

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39