Samen plezier maken vinden we bij Dunas super belangrijk. Maar hoe doe je dat eigenlijk als team? En wat is plezier? En wat doe je bijvoorbeeld als je ziet dat iemand iets moeilijk vindt?

Om het gesprek daarover met elkaar aan te gaan en hierover met elkaar afspraken te maken, hebben we de teamballenactie in het leven geroepen.

Alle jeugdteams kregen deze week van Dunas een eigen teambal met een speciale opdracht. We stelden de teams de vraag: Hoe maken jullie met elkaar zoveel mogelijk korfbalplezier?

Onder begeleiding van de trainers vertelden de kinderen om de beurt wat zij belangrijk vinden en hoe ze met elkaar om willen gaan binnen het team. Daarna kozen de kinderen samen woorden uit die zij daarbij vinden passen, zoals: samenwerken, lachen, niet plagen en elkaar helpen. Deze woorden schreven zij vervolgens op hun eigen teambal. Deze bal mogen de jeugdteam het hele seizoen tijdens de training en wedstrijd gebruiken en tegelijkertijd is dit een klein geheugensteuntje voor het maken van zoveel mogelijk korfbalplezier!

De teamballenactie is één van de activiteiten die we als vertrouwenscontactpersoon samen met het bestuur ontwikkeld hebben om een positief en veilig sportklimaat te bevorderen. Meer over wat wij doen als Vertrouwenscontactpersoon kun je hier lezen. Mocht je een vraag of zorg hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Wendy en Helen

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39