Zaterdag kwam Achilles op bezoek. Waartegen we de vorige keer met 2-0 achter kwamen en uiteindelijk met 3-4 wonnen, was het nu vooral in de 1e helft eenrichtingsverkeer richting de korf van de tegenstander. Wat een kansen!!!!

Schotje van Zoë, Carlijn en nogmaals Zoë, doorloop van Amber. Het was wachten op een doelpunt. Na goed verdedigen van Zoë, gooit zij goed naar Carlijn die de bal snel doorpasst op de vrijstaande Amber. Deze bal gooit zij erin en zo is het 1-0. Er volgt een mooie doorloop van Jaro en daarna van Carlijn. Bij een 2e doorloop van Carlijn wordt zij verkeerd afgestopt en krijgt ze een strafworp. Helaas net mis. Maar er volgen in die eerste 10 minuten nog wel 8 kansen om te scoren. Achilles weet maar geen antwoord te vinden op het goede aangeven en het nemen van de doorloop.

In het 2e kwart volgen dan eindelijk de doelpunten. Na een gemiste doorloop van Carlijn en een goede onderschepping van Zoë, scoort Jaro van dichtbij (2-0). Wederom een kans van Carlijn en daarna van Isis gaan net mis. Carlijn krijgt opnieuw een strafworp omdat de tegenstander haar niet kan volgen en een jongetje het verdedigen overnam (en dat mag niet). Helaas gaat de bal er weer net niet in. Achilles doet wat terug en gooit er een doorloop in (2-1). Maar vanuit de uitworp krijgt Zoë de bal onder de korf, geeft Carlijn de bal die deze keer wel scoort (3-1).  Daarna geeft Jaro de bal goed aan de snelle Isis en zo wordt het 4-1! En nog voor de rust wordt het zelfs 5-1. Na prima samenspel gooit Carlijn op de vrijstaande Zoë die deze kans keurig afmaakt. Zo heeft iedereen een doelpunt gemaakt in de 1e helft!!!

In de 2e helft speelt Achilles wat beter en creëren zij ook wat kansen. Maar de meeste kansen zijn nog steeds voor Dunas E2. Met name het snel overspelen gaat erg goed en we kunnen ook steeds verder gooien. Amber mist, Isis mist een doorloopkans, maar Jaro gooit er wel een doorloop in na goed aangeven van Isis (6-1). Er volgen nog kansen van Zoë en Amber (2x), maar het blijft 6-1.

In de laatste 10 minuten weten we niet meer te scoren ondanks de kansen van Amber en Carlijn. Zoë mist een strafworp. Achilles scoort ineens nog wel 3x omdat we net niet dicht genoeg bij staan met verdedigen (tja, alleen je hand omhoog is niet genoeg). Al was het laatste doelpunt eigenlijk wel heel goed verdedigd. Maar ja we winnen terecht en hebben laten zien dat we de afgelopen weken meer gegroeid zijn dan onze tegenstander. Met als resultaat dat we kampioen geworden zijn en daar zijn we natuurlijk trots op!!! Wat een toppers!