Dunas A1 speelde 10 december thuis tegen IJsselvogels A2 uit Moordrecht. Iedereen was aanwezig en fit, dus er waren 4 bankzitters.

De eerste helft begon goed voor Dunas, want Hugo scoorde als eerste. De tegenstander benutte een stip, waarna Sebastiaan en Amélie beiden knap van afstand scoorden: 3-1. In de eerste helft fungeerden de dames van IJsselvogels vooral als doorgeefstation. Met 39 van de 43 mannelijke IJsselvogelschoten kwam het gevaar toch vooral van de heren. Je kunt ook zeggen dat het de Dunasdames waren die hun tegenstander van schieten af wisten te houden. De vogelheren namen alle doelpunten voor hun rekening, waarvan 2 uit een stip.

Bij Dunas daarentegen schoten zowel de dames (17x) als de heren (34x) regelmatig op de korf, maar de zuiverheid ontbrak. Alleen Jasmijn en Ruben wisten in de eerste helft nog te scoren en met een ruststand van 5-8 had Dunas zichzelf tekort gedaan, want ze waren zeker niet de mindere geweest.

Ook de 2e helft begon goed voor Dunas. Annabel (stip) en Jasmijn scoorden meteen, maar de IJsselvogels gingen daarna ook door met scoren. Bij Dunas ging de pass ging steeds vaker mis en ook de wissels bij Dunas konden geen ommekeer in de wedstrijd brengen. Dunas kreeg steeds minder schotkansen, maar was nu wel veel effectiever. Annabel scoorde 9-13 en Hugo scoorde met een stip 10-15. In de laatste fase wist Dunas nog 4 x te scoren (Jasmijn, Hugo en 2 x Ruben), maar omdat ook IJsselvogels bleef scoren werd de eindstand 14-18. Dunas kwam net iets tekort, net als Oranje.

Een bittere pil voor Oranje, maar gelukkig veel minder voor onze A1, want wij hebben nog wel kans om kampioen te worden. Laten we eerst maar eens proberen te winnen van Madjoe A1, volgende week in Rijnsburg.