Afgelopen zaterdag speelde de E2 tegen Refleks. Na de winst met 16-1 tegen Valto dachten we vandaag meer tegenstand te krijgen. Echter dat bleek anders. Kwam de E2 nog wel met 3-1 achter, er werd uiteindelijk met 26-5 gewonnen!!!

Refleks begon fel. Vooral bij onderscheppen van de bal speelde zij razendsnel de bal naar de andere kant. Daar lieten we ons een aantal keer door verrassen. Ook het er tussen springen ging soms verkeerd omdat we dan net te klein waren en de bal eroverheen ging. Refleks had maar een paar kansen nodig om te scoren en zo hadden zij er na 6 minuten al 3 inliggen. Echter verdedigen konden ze bij Refleks een stuk minder en nog in het 1e kwart scoorden wij er 4. Even wat puntjes op de i en gaan met die banaan… In de volgende 10 minuten was het Dunas voor en Dunas na een doelpunt. Met maar liefst 7 doorlopen en 4 schoten van afstand was het halverwege ineens 15-3. De E2 overklaste Refleks aan alle kanten. Snel samenspel, veel onderscheppen en vooral slecht verdedigen van de tegenstander. Wel leuk voor het publiek om zoveel doelpunten te zien.

Hierna kreeg de E2 de opdracht om wat meer de bal rond de korf te spelen en om de doorloop onderhands te nemen. De E2 pakte dit goed op, maar dat zorgde er wel voor dat de doelpuntenmachine op een iets lager pitje kwam. Toch gooide Carlijn als 1e  een doorloop er onderhands in en ook Amber en Isis wisten een doorloop er onderhands in te gooien. Ook kwamen er een aantal keer hele mooie kansen en doelpunten uit het goed rond de korf spelen van de bal. Zo was het na driekwart “slechts” 19-4, maar in het laatste kwart ging het weer hard en gingen er alsnog 7 ballen door de mand. En het leuke is dat iedereen kan scoren. Al is soms het onderscheppen en aangeven veel belangrijker. Vandaag scoorde Zoë 3x, Carlijn 4x, Jaro 6x; Isis 6x; en Amber 7x. Een prachtige teamprestatie!