Eerder is al voorbijgekomen dat Quinten, Hugo, Amélie, Roos en Marin meededen aan de RTC selectietrainingen. Afgelopen zondag stonden in de Fortuna-hal heel wat tieners klaar voor een RTC U17 selectietraining. Bram uit de B1 heeft hier aan meegedaan!

Zoals al eerder aangegeven staat RTC voor Regionaal Talentencentra. Dit centra biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel eventuele doorstroming naar hoger liggende niveaus en nationale selecties.

Om in een RTC team terecht te komen zijn er een aantal selectierondes. Bram was zonder teamgenootje bij de selectietraining, maar kent veel Haagse B-spelers, dus dat was geen probleem. Het was wederom een grote groep met ongeveer 35 echt goede spelers. Hoge snelheid in het spel en hier en daar ook grote fysieke verschillen. Helaas werd er zonder scheidsrechter gespeeld. Bram speelde een hele en daarna nog een halve wedstrijd en liet zien dat hij een prima korfballer is. Hij hield zich staande tegen o.a. een hele grote heer van TOP B1.

Dunas wil zich de komende jaren ontwikkelen op een hoger niveau, dus daar sluiten deze selectietrainingen goed op aan. Een mooie ervaring voor onze jeugd om alvast te proeven aan “topkorfbal”.

Een leerzame zondagochtend in een volle Fortuna-hal. Goed gedaan Bram, dat heb je maar alvast in the pocket!

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39