Vrijdag 13 januari was het tijd voor de eerste Dunas Pubquiz. Stipt om 20 uur gingen maar liefst 20 teams de strijd met elkaar aan om uit te maken wie zich voor de eeuwigheid mag voorstellen als winnaar Dunas Pubquiz 2023!

Het was volle bak in de kantine. Met enig passen en meten was ervoor gezorgd dat alle teams een eigen plek hadden en dat er (net) ruimte was voor een wandeling naar de bar en de tafel van de organisatie. Op de beamer werd aan de teams de een na de andere vraag getoond, waarbij diverse categorieën via bekende feitjes of nutteloze kennis voorbij kwamen.

Of het nodig is om het voornaamste ingrediënt van een reifkoekje te kennen of alle haltes van tram 11 precies te weten daar kan over gediscussieerd worden, maar schijnbaar kan het altijd van pas komen. Dat geldt ook voor sterke drank in koffie, waar een groot gedeelte van de teams voldoende ervaring mee lijkt te hebben gezien de scores van die vraag..

Naast de 8 reguliere rondes waren er ook nog bonusvragen en een onderdeel voor in de pauzes. Na het nodige gepuzzel werden er veel goede antwoorden gegeven bij de bonus en 6 teams kregen het zelfs voor elkaar om de totale bonus goed hebben. Dat een boekenclub handig kan zijn, bleek wel uit enkele scores van de pauzeronde.

Na veel krakende hersenen, gezucht, gejuich na goede antwoorden, oja’s, ‘zie je, zei ik toch’ en een bak nakijkwerk voor de organisatie kon de eindstand worden opgemaakt. En of het nou aan het soort vragen of aan ongeluksdag vrijdag de 13e lag, 17 teams hebben het podium net niet gehaald.

Net wel op het podium, met een minieme voorsprong op de nummer 4, stond team Fjiet fjieuw. Na ronde 1 de trotse koploper, maar wat mindere laatste rondes deed ze nog bijna uit de top 3 vallen.

Een plaatsje hoger, de trede 2, was voor Jong de Poort. Door de volledige bonus en een hele goede pauzeronde kwamen ze nog heel dichtbij de nummer 1:

Team Beestenbende bleek de meest constante gedurende de avond en stond bij veel rondes (en uiteraard ook bij de dierenronde) bij de eerste teams. De felicitaties waren dan ook terecht voor deze winnaars.

 

Veel dank voor de inzet en sportieve strijd en tot de volgende editie van de Dunas Pubquiz!

 

Namens de organisatie,

Sebastian, Sven, Tijmen en Partij! & Co

 

PS: voordat we toe zijn aan de volgende pubquiz staan er uiteraard nog vele andere leuke dingen op te planning. Zoals…

 

Komende zaterdag 4 februari D-feest in de Dunas kantine, Deuren open om 20 uur. Tot dan!

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39