Zaterdag 28-1 stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen ODO (Ontspanning Door Oefening) op het programma. De tribune van sporthal Zuidhaghe was bijna gevuld en er hing een ontspannen sfeer. Toen scheidsrechter Karbet floot, kwamen de spelers van de D3 en de spelers van het eerste samen oplopen om zich voor te stellen aan het publiek.

De wedstrijd startte in een hoog tempo en ondanks vijf doelpogingen van Dunas, waren het de ODO-heren die al snel 0-2 maakten. De dames van ODO maakten indruk door uiterst trefzeker te zijn.  Zij scoorden vier keer en alleen Lisa wist tussendoor namens Dunas te scoren. Toen Justin zijn eerste scoorde, werd het 2-6. Dunas had al 29 doelpogingen gehad tegen 27 van ODO. ODO was dus trefzekerder geweest.

En 17 schoten van Dunas en 18 schoten van ODO later werd de ruststand 6-9. (2x Yeshe, Niek, Justin) Dunas was zeker niet de mindere, met wat meer precisie in de schoten had Dunas ook gewoon voor kunnen staan.

Aan het begin van de tweede helft scoorde Lisa haar tweede. Dunas had het betere van het spel, maar de effectiviteit van ODO in de eerste 8 minuten van de tweede helft was dodelijk. Bijna ieder schot van ODO ging raak. Yeshe scoorde 8-10 en Elmo 9-11, maar ODO liep toch weer uit naar 9-13.

Toen brak een fase aan waarin beide teams moeite hadden de korf te vinden. Dunas bleef fanatiek op zoek naar de aansluiting en was optisch ook beter, maar veel schoten misten doel. Het werd 10-14(Niek), 11-15 (Yeshe), 12-16 (Elmo uit een stip). ODO koos steeds meer voor de lange aanval, dus de tijd begon te dringen voor Dunas. Yeshe bracht met weer 2 doelpunten de spanning nog even terug en invaller Annabel scoorde in de laatste seconden nog 15-16, maar helaas zat de tijd erop.

Een compliment voor ODO omdat het beter met de kansen om wist te gaan, maar vooral omdat de spelers tot twee keer toe zo sportief waren om niet te willen profiteren van Dunasverdedigers die op de grond vielen. Een compliment ook voor Dunas, dat fanatiek bleef strijden voor een beter resultaat, maar te laat op schot kwam.

Volgende week speelt Dunas uit tegen hekkensluiter Conventus in Zwijndrecht. Die wedstrijd moet natuurlijk gewonnen worden!

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39