Waarom ons vlaggenschip het dit jaar moeilijk heeft om mee te komen met de meeste tegenstanders is ook op 11 maart tegen Oosterkwartier weer gebleken. Korfballend gaven de Dunanezen in de eerste helft best goed partij, maar het schot laat de ploeg de laatste tijd danig in de steek.

In de eerste helft schoot Dunas 48 keer op de korf van de tegenstander. Daaruit werd slechts vier keer gescoord. Een gemiddelde dus van 1 op 12, dat is uiteraard veel te weinig op dit niveau. Ook Oosterkwartier was in de eerste helft duidelijk zoekende. Ze kregen meer schotkansen dan Dunas, maar 8 uit 58 is ook niet iets om over naar huis te schrijven. En vooral niet omdat er behoorlijk wat schoten bij zaten die de korf ook nog ruim misten. Met een ruststand van 4-8 waren beide partijen dus niet tevreden.

In de tweede helft besloot coach Richard Mafficioli om, naast Celeste van de A1 die in de basis begon, nog enkele A1 spelers de kans te geven om meer ervaring op te doen bij het eerste. Dunas kreeg in de tweede helft minder kansen, maar scoorde wel vaker. Daar stond tegenover dat er verdedigend veel mis ging. Bijna alle rebounds waren voor de tegenstander. Oosterkwartier kreeg het vizier in de tweede helft wel op scherp en kon daardoor gemakkelijk uitlopen naar een eindstand van 13-26. Daarmee komt Dunas nog vaster op de één na laatste plaats te staan.

Voor Dunas scoorden: Fardau, Ly, Quinten B., Hugo, Kevin, Yeshe, Lisa (3) en Niek (4).

Volgende week speelt Dunas uit tegen koploper Erasmus. Laten we hopen dat Dunas het scorend vermogen weer snel op een hoger peil krijgt, want we hebben nog een paar zware wedstrijden te gaan.