Zaterdag 20 mei reisde onze A1 naar Fortuna in Delft. Met Annabel, Celeste en Milou afwezig, werd er opnieuw een beroep gedaan op de B1-speelsters Imke en Rosa.

Onder leiding van scheidsrechter J. Moret, die uitstekend floot, zette een Fortuna-dame uit een stip de eerste score op het bord. Niet lang daarna schoot Hugo van schuin achter de korf de gelijkmaker binnen. Vanaf precies dezelfde plek zorgde Quinten T. voor de voorsprong, maar Fortuna wist langszij te komen. Olivier, die zowel aanvallend als verdedigend een sterke wedstrijd speelde, schoot de 2-3 en direct daarna ook de 2-4 in de korf. Met een slim doorloopje scoorde een Fortuna-dame 3-4. Quinten T. bracht met een mooi afstandsschot de ruststand op 3-5. Beide teams hadden best vaak de korf aangevallen (45 om 51 schoten), maar of het nu aan de wind of aan het wennen aan het buiten korfballen lag, het scoringspercentage was laag.

In de tweede helft ging het scoringspercentage bij Fortuna omhoog, maar bij Dunas juist nog verder omlaag en dat was de reden dat het een tweede helft van billenknijpen werd. Dunas was in de tweede helft de betere ploeg. Het speelde goed en had verdedigend veel onderscheppingen en rebounds. Vooral Amélie speelde ijzersterk. Haar tegenstander ging daardoor geforceerd spelen en dat leverde Amélie ook een paar vrije worpen op. Olivier scoorde alweer: 3-6. Het werd 4-6 toen Dunas één keer geen druk op de bal zette en de Fortuna-heer vrij kon aanleggen. Dunas kreeg vervolgens kansen genoeg om het verschil weer 3 te maken, maar zelfs een stip werd gemist.

Direct daarna versierde een Fortuna-heer ook een stip. Door deze stip werd het 5-6 en zo werd het erg spannend. Met nog 16 minuten te spelen scoorde Jasmijn de 5-7 na een prima uitgespeelde Dunas-aanval. Bij een scrimmage rond de Dunaskorf rolde de bal bij toeval voor de voeten van een vrijstaande Fortuna-heer en hij kon daardoor ongedekt de 6-7 maken. Met het eerste schot daarna zette een Fortuna-dame de 7-7 op het scorebord. Een spannende eindfase volgde.

De laatste 15 minuten gaan niet de boeken in als de meest trefzekere. Er werden veel schoten en doorloopjes net gemist. Dankzij fraaie afstandsschoten van Jasmijn en Amélie wist Dunas toch weer tot een verschil van twee te komen. Fortuna kwam wel meteen weer dichterbij: 8-9. Dunas bleef doorgaan met kansen missen. (Er werd o.a. een tweede stip gemist en een treffer van Quinten T. werd afgekeurd voor verdedigd). Gelukkig was Fortuna in deze fase ook niet trefzeker.

I.p.v. de bal rond te spelen, bleef Dunas in de laatste 2 minuten nog op zoek gaan naar de 10e treffer en daardoor kreeg Fortuna ook nog een paar kansen, die er gelukkig niet in gingen. Eindstand 8-9. Het Dunas-publiek kon opgelucht ademhalen.

Met een schotenverhouding van 90-115 en twee gemiste stippen, kun je wel zeggen dat Dunas het zichzelf niet gemakkelijk heeft gemaakt. Extra trainen op de stip en de doorloop zou ik zeggen. Doelpunten van: Hugo en Amélie (1), Jasmijn (2), Olivier en Quinten T. (3). Imke en Rosa: weer bedankt voor het invallen.

Zaterdag 3 juni spelen we thuis tegen de Meervogels. Uit scoorden we 18 keer tegen ze. Het wordt een uitdaging om dat te evenaren.