Met nog twee competitieronden te gaan beginnen de eindstanden in de poules langzaam aan duidelijk te worden. Ook dit veldseizoen zijn er weer een aantal Dunas teams die kampioen kunnen worden. Voor sommige teams kan dat dit weekend al gebeuren, andere teams moeten strijden tot aan de laatste competitieronde. Bekijk hier het overzicht.

Dunas E2
De E2 heeft dit veldseizoen tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, waardoor zij dit weekend tegen de nummer twee Refleks E3 het kampioenschap binnen kunnen slepen. Met 8 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van maar liefst +25 zijn zij eigenlijk al minimaal gedeeld kampioen, dus een gelijkspel tegen de directe concurrent  is zaterdag voldoende om helemaal alleen bovenaan de ranglijst te eindigen. De E2 speelt haar kampioenswedstrijd komende zaterdag 10 juni om 09.00 uur, uit bij Refleks in Rijswijk.

Dunas E1
In de poule van Dunas E1 is het iets spannender. Van de voorgaande vier wedstrijden, won de E1 er drie en ging er één wedstrijd verloren. Desondanks staan zij met 6 punten bovenaan de ranglijst. Zij worden gevolgd door IJsselvogels E1, die met 4 punten op de tweede plaats staat. Komend weekend speelt de E1 tegen Valto, waar zij afgelopen zaterdag met maar liefst 24-12 van wisten te winnen. Bij winst kan IJsselvogels alleen nog maar langszij komen, waardoor het gedeelde kampioenschap dan al behaald is. Een week later kan dan, uit bij Nieuwerkerk, het ongedeelde kampioenschap behaald worden. Dit is natuurlijk ook het geval als IJsselvogels punten laat liggen. De E1 speelt haar kampioenswedstrijd komende zaterdag 10 juni om 11.00 uur, thuis op het stokroosveld.

Dunas D1
De D1 bevindt zich in vrijwel dezelfde positie als de E2. Ook zij zijn, na het puntverlies van nummer 2 ONDO D4 afgelopen weekend, al minimaal gedeeld kampioen en kunnen komend weekend tegen de directe concurrent het karwei afmaken. Ook de D1 heeft nu al 8 punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van +25. Bij minimaal een gelijkspel tegen ONDO is het ongedeelde kampioenschap behaald. De D1 speelt haar kampioenswedstrijd komende zaterdag 10 juni uit bij ONDO in 's Gravenzande om 13.00 uur.

Dunas C2
De C2 heeft een nog iets langere weg te gaan. Zij spelen eerst op woensdag 7 juni een inhaalwedstrijd tegen de nummer 4 Valto. Bij winst komen zij dan op 5 punten uit vier wedstrijden, waarmee zij dan gedeeld bovenaan staan, samen met IJsselvogels C2. Beide koplopers worden op de voet gevolgd door Phoenix C2 met 4 punten uit vier wedstrijden. Op 10 juni speelt de C2 om 12.00 uur thuis Phoenix. Wanneer deze beide wedstrijden gewonnen worden, kan de C2 op 17 juni om 11.00 uur het kampioenschap binnenslepen tegen directe concurrent IJsselvogels. Dit moet dan wel op vreemde bodem in Moordrecht gebeuren.

Dunas C1
De C1 staat op dit moment ook trots bovenaan de ranglijst. Met drie winstpartijen en één gelijkspel staan zij momenteel op 7 punten uit vier wedstrijden. De nummer 2 uit de poule, GKV C1, volgt op 3 punten afstand en zou in theorie nog met het kampioenschap aan de haal kunnen gaan. Dunas heeft nog minimaal 1 puntje nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Komende zaterdag staan deze twee ploegen aan de bezuidenhoutseweg tegenover elkaar. De C1 speelt haar kampioenswedstrijd komende zaterdag om 11.30 uur, uit bij GKV.

Dunas B3
De B3 zal tot het einde van het kampioenschap moeten strijden om kampioen te kunnen worden. Zij staan samen met Olympia B2 gedeeld bovenaan met 6 punten uit vier wedstrijden. De twee koplopers spelen niet meer tegen elkaar, dus het kampioenschap zal afhangen van hoe beide ploegen spelen tegen de nummers 3 en 4, Trekvogels B1 en Weidevogels B2. Als zowel Dunas en Olympia beide wedstrijden winnen, zijn zij gedeeld kampioen, maar als een van de twee punten laat liggen... Bij winst uit bij Weidevogels, speelt de B3 haar kampioenswedstrijd volgende week zaterdag 17 juni thuis om 12.00 uur tegen Trekvogels.

Dunas B1
De B1 maakte de weg naar het kampioenschap afgelopen weekend wat lastiger, door uit bij Phoenix B1 te verliezen met 8-7. Komend weekend krijgen zij op eigen veld echter een herkansing tegen de nieuwe koploper, die met 7 punten uit vier wedstrijden nu 1 puntje meer heeft dan Dunas. Als de B1 komende zaterdag om 12.00 uur de winst pakt tegen Phoenix, kan het karwei een week later tegen Weidevogels B1 afgemaakt worden. Bij winst op Phoenix speelt de B1 op zaterdag 17 juni om 13.15 uur in Bleiswijk haar kampioenswedstrijd.

Dunas 5
De situatie van Dunas 5 lijkt erg op die van de B3. Zij staan samen met HKV/Ons Eibernest gedeeld bovenaan met 5 punten uit vier wedstrijden, waarbij beide ploegen nog tegen de twee overige teams uit de poule spelen. Wanneer het vijfde komende zondag 11 juni uit bij ALO 5 weet te winnen, spelen zij op zondag 18 juni om 12.30 uur op eigen veld hun kampioenswedstrijd tegen Fortuna 8, om gedeeld kampioen te worden. Of zou HKV/Ons Eibernest nog ergens een puntje morsen?

Dunas 4
Ook Dunas 4 heeft nog kans op het kampioenschap, maar dan moeten zij komende zondag zien te winnen van Movado 5, die tot nu toe alles gewonnen heeft. Dunas heeft driemaal gewonnen een éénmaal verloren. Bij winst op Movado, komen zij in punten gelijk en kunnen zij opgaan voor het gedeelde kampioenschap. Bij winst op Movado, spelen zij een week later, op zondag 18 juni om 11.00 uur, hun kampioenswedstrijd op het stokroosveld.

Dunas 3
Het derde staat met 19 punten uit 11 wedstrijden vier punten los van nummer twee Excelsior 6, maar beide ploegen hebben nog drie wedstrijden te spelen. Komende zaterdag 10 juni spelen zij uit bij Valto 6. Het resultaat van deze wedstrijd is eigenlijk nauwelijks interessant voor het kampioenschap, want de donderdag erna wordt de vierpuntenwedstrijd tussen Dunas en Excelsior gespeeld. Deze wedstrijd zal voor Dunas 3 de kampioenswedstrijd zijn en wordt op donderdag 15 juni om 20.00 uur op ons eigen stokroosveld gespeeld.

Dunas 1
Tenslotte kijken we ook nog even naar de kampioenskansen van Dunas 1. Zij staan momenteel op de derde plaats met 18 punten, evenveel als DKV Victoria, dat op basis van het onderling resultaat tweede staat. Op de eerste plaats staat Luno met 19 punten. Dunas 1 is dus volledig afhankelijk van de resultaten van Luno en DKV Victoria, die in de laatste speelronde nog tegen elkaar spelen. De kampioenskansen zijn voor Dunas 1 dus afhankeljk van de laatste wedstrijd van Luno en DKV Victoria.

MAARRR.... Door een aangepaste promotie/degradatie regeling, dit seizoen, geeft de tweede plaats dit jaar ook recht op promotie naar de tweede klasse. Dus als Dunas de laatste twee wedstrijden wint, is promotie zeker en als de uitslagen van Luno en DKV Victoria voor ons gunstig zijn, worden we zelfs nog kampioen.  Dunas 1 speelt op zaterdag 10 juni om 15.00 uur thuis tegen laagvlieger Wolderwijd en op zaterdag 17 juni om 15.30 uur uit bij DTS in Enkhuizen.  

Vanuit de technische commissie hebben we besloten om ALLE kampioenen in het laatste speelweekend te gaan huldigen. Dus zaterdag 17 juni en zondag 18 juni zullen de kampioenen in het zonnetje gezet worden.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39