Op 10 juni speelde het eerste de voorlaatste wedstrijd van de competitie, thuis tegen Wolderwijd uit Zeewolde. Bij winst zou Dunas zelfs nog kampioen kunnen worden als de concurrenten zouden verliezen.

Samen met een grote selectie van E-spelers werden de spelers van het eerste voorgesteld aan het publiek, dat vooral de koelte had opgezocht, dus het was niet heel druk langs de lijn.

Lisa opende al snel de score en nadat Justin de 2-0 scoorde leek er geen vuiltje aan de lucht. Dunas werd een stip onthouden en in de tegenaanval daarna kon een Wolderwijd-dame ongehinderd scoren, na een val van haar tegenstandster. Dezelfde dame maakte even later ook 2-2.

Justin en Nima brachten het verschil weer op twee en weer leek er geen vuiltje aan de lucht. Helaas maakte de hitte daar een eind aan. Lisa raakte geblesseerd en invaller Annabel, die daarvoor ook al bij de A1 had gespeeld, raakte door de hitte bevangen. Het was een slagveld voor Dunas en het ritme was volkomen verdwenen. In de aanvallen daarna kon alleen invaller Els slechts één keer op de korf schieten, terwijl Wolderwijd kans op kans kreeg, omdat de rebound steevast voor hun was. Het werd daarom ook 4-4. Na de vakwissel ging Wolderwijd effectiever met de kansen om en zo werd de ruststand zelfs 4-6.  En daarvan was eigenlijk niets gestolen, want Dunas speelde gewoon niet goed genoeg. Een aantal Dunas-spelers had teveel last van de hitte en hadden niet meer de kracht om tot het uiterste te gaan.

In de tweede helft koos coach Richard Mafficioli daarom maar voor de lange bal. Els maakte het meteen weer spannend door met haar eerste en tweede doelpunt de 5-6 en de 6-6 te maken. Yeshe scoorde 7-6 en met een mooie doorloop mikte hij ook de 8-6 in de korf. Nog één keer lukte het Wolderwijd om dichterbij te komen, maar weer scoorde uitblinker Els, ook uit een doorloop. Yeshe, Kevin en Niek brachten de eindstand op 12-7. Doelpuntenmakers: Lisa, Annabel, Kevin en Niek (1), Justin (2), Els en Yeshe (3).

Niet goed gespeeld, ook omdat vanwege de hitte veel moest worden gewisseld, maar toch gewonnen. Volgende week speelt ons vlaggenschip uit tegen DTS in Enkhuizen, dat 4e staat.

De eerste promotie van Dunas naar de tweede klasse is al een feit, omdat we de beste nummer drie van de poules zijn, maar we willen natuurlijk meer. Helaas kunnen we geen kampioen meer worden, omdat de concurrenten ook hebben gewonnen, maar we kunnen nog tweede worden. Gelukkig worden iets lagere temperaturen verwacht.



Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39