Er was nog een vrijdag te vullen. Wij wilden dat wel doen. Na een paar keer de HamburgerMania te hebben gedaan, opperde Hans om iets anders te doen. Oktober, kachel aan, Oktoberfesten, niet te ingewikkeld. Hans, zeer enthousiast liefhebber van Schlagerhits, herinnerde zich een mooi lied. Würst, Würst, Würst van De Zware Jongens. We laten de hamburger links liggen en maken er Currywürst mit Pommes und salat van. Lekker en ook niet te ingewikkeld. En het past mooi in de oktobermaand.

Na de hele week het sprokkelen van de worsten bij de Jumbo was het dan eindelijk zover. Weer voldoende aanmeldingen, hét recept voor een geslaagde avond. De voorbereidingen in de keuken begonnen om half vijf. Koolsalade maken, dat rozijntje en appeltje erin maakt het af, worsten met currypoeder nog extra op smaak brengen, frituur en bakplaat aan. Alles stond klaar en het feest kon beginnen.

Half zeven kwamen de eerste bestellingen en dat liep soepel door tot ongeveer 20.00 uur. Geen enkele stress in de keuken. Papieren bordjes is wel een uitkomst! Iedereen buikje vol. En na ruim 70 worsten te hebben gebakken konden wij weer even rustig ademhalen.

Het was weer gezellig druk en volgens mij een geslaagde avond.

Dan natuurlijk dank aan de fantastische hulp: Niels voor het overnemen van de bardienst die nagenoeg iedere vrijdag door Hans wordt bezet, Jente voor de hulp bij de salade en stand-by voor de bardienst. Pascal vanaf 20.00 uur voor de laatste loodjes.

Een speciale dank naar de opruimploeg. Menno en Marjolein, ouders van Jaro uit de D2 en Sten. Voor het eerst in de Dunas-keuken. Alles nieuw.  Een snelle uitleg en aan de slag. Het zag er werkelijk spic en span uit. Waarschijnlijk thuis al genoeg geoefend 🤪. Dan ben ik niet zo goed in namen🤨, maar er was nog een dame, met blond/grijze krullen, met wat meer ervaring in de keuken. Ook zij uiteraard bedankt!

Vrijdag a.s. het Indisch Buffet. Al bijna 10 jaar (?!), we slaan de boeken er op na, een groot succes. Ik begreep dat er ruim 100 aanmeldingen zijn. Fantastisch. Er zijn al heel wat mensen in de weer om de voorbereidingen te treffen. Veel succes allemaal en ik kijk uit naar een mooie afsluiting van het maaltijdseizoen van 2023.

Geniet,

Eric

 

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39