Wat een avond. De afsluiting van het eerste deel van het veldseizoen met de Indische maaltijd. Ruim 120 ouders en kinderen. Wat een opkomst. Marien was er al weken zenuwachtig over, maar met een beetje hulp van Barbara heeft hij de coördinatie prima op orde gehad. Het is echt een hele klus om zo’n uitgebreid buffet op tafel te krijgen. Vele vrijwilligers hebben een hand toegestoken.

Het was alleen nog het plannen hoe alles op tijd te serveren. George die zijn armen uit de kom stond te scheppen met de grote wok. Heel veel hulp van Eva, ingehuurd door ROTS, met haar catering achtergrond. Colette, Barbara, Niels en Hans in de spits met het continue voorbereiden voor het aanvullen van het buffet. Veel Dunassianen met elk hun eigen specialiteit. Zie het allemaal maar te regelen.

Jos had mij ingedeeld voor de bardienst. Grote schoenen om te vullen, omdat de routine van Hans, die daar iedere vrijdag de bardienst draait, niet makkelijk te evenaren is. Ik heb het deze keer van een andere hoek kunnen bekijken. Nu werd mij pas echt duidelijk hoeveel mensen er in de weer zijn geweest en hoe soepel dat dan liep. Als onderdeel van die chaos ga je gewoon mee in de flow, maar nu vanuit de barpositie was het prachtig om te zien. Marien echt in zijn element. Volgend jaar weer? Ja, volmondig. Onder luid applaus van de laatste overgebleven mensen in de kantine.

Ongelofelijk zoveel eten er was. Meerdere soorten Kip en rund, saté, bami, nasi, Vega, Tempeh, Tahoe, kroepoek, komkommer, ei, aan iedereen was gedacht. Zelfs een toetje. Panda’s cake, spekkie en gebakken banaan. Alleen de kippenpootjes miste ik. 😘. Maar uit betrouwbare bron, volgend jaar weer aanwezig. Na de openings-speech van Robert, die daar altijd alles weer aan elkaar weet te praten, was het aanvallen. En dat gebeurde ook. Iedereen zijn bordje vol en lekker eten. Net aan genoeg zitplaatsen. Alles was geregeld. Vanuit mijn barpositie leek alles vlekkeloos te verlopen.

En na het eten begint het echte werk. Het opruimen. Tjonge jonge, daar stond me toch een partij afwas. Maar gelukkig hadden we hier ook wat hulp. Alhoewel het toch wel fijn had geweest om wat meer mensen hiervoor te hebben. De kookploeg, die er in de voorbereiding, al zoveel tijd had ingestoken, stak ook nog een hand toe met opruimen. Uiteindelijk ging 23.30 uur het licht uit. Wat een avond.

Zoals de koning op de derde dinsdag van september in zijn speech zei, zoveel mensen verdienen een 10. Het zijn teveel namen om op te noemen en ik zou er zo een paar kunnen vergeten. Maar iedereen die in wat voor vorm heeft bijgedragen aan deze succesvolle avond, voor jullie een 10. En Marien mag nog een stickertje uitzoeken.

Tot zover vanuit de barpositie. Smakelijke groet Eric.

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39