Op dinsdag 10 oktober heeft een enthousiaste groep trainers de clinic “Training geven: De basics” gevolgd. Onder leiding van Ferdi van het KNKV hebben de F-jes en E-tjes een leuke training gehad, waarbij de trainers ondertussen nieuwe inspiratie hebben opgedaan.

Met veel palen en ballen op het veld kon de training beginnen. Hierbij werd meteen duidelijk wat er belangrijk is bij een training: heel veel schieten! Met verschillende oefeningen nam Ferdi de trainers mee in hoe je competitie-elementen in de schotspelletjes kan verwerken en hoe je kan differentiëren. Zo werden er doelpunten geteld, lintjes verzameld en zittend of met één hand geschoten. Daarna was het tijd voor partijvormen. In verschillende groepjes gingen de trainers aan de slag met partijvormen, waarbij er bijvoorbeeld regels werden opgesteld zoals maar vijf keer overgooien tot een schotpoging of de bal maar drie seconden vast mogen houden. De tijd vloog voorbij en na een uurtje trainen zat het er voor de F-jes en E-tjes alweer op.

De trainers verzamelden zich na afloop van de training nog met wat drinken en lekkers in de B-kantine. Hierbij werd er nagepraat over de training en besproken wat belangrijk is tijdens een training. Kortom, een leerzame avond voor onze trainers! Voor sommige trainers nieuwe informatie en voor andere trainers een mooie herhaling.

Naast deze clinic gebeurt er nog meer op het gebied van trainersbegeleiding. In deze periode zitten alle trainers namelijk samen met hun trainersbegeleider om een teamplan op te stellen. Hierbij wordt er gekeken hoe de start van het seizoen is gegaan en wat de ontwikkelpunten voor de komende tijd worden. Goed om te zien dat veel trainers hier al bewust mee bezig zijn! Bij het opstellen van deze ontwikkelpunten wordt ook het Dunas DNA, dat het afgelopen jaar is ontwikkeld, meegenomen. Tegelijkertijd begint de Dunas Korfbal Academie steeds meer vorm te krijgen, waar trainers informatie over het Dunas DNA en passende oefeningen kunnen vinden.

Al met al mooie stappen binnen de trainersbegeleiding!

 
Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39