Op 18 november vertrok onze A1 naar Bleiswijk om daar de strijd aan te gaan met Weidevogels A1. Rutger en Bram waren gevraagd om als reserve mee te gaan.

Dunas ging fel van start en schoot de ene na de andere bal af op de korf van Weidevogels, dat een beetje overdonderd raakte van het snelle spel en de goede onderscheppingen van Dunas. Toch duurde het wel even voordat het overwicht in de score tot uiting kwam. Na tien minuten was het 0-2 door twee doelpunten van Hugo. Toch kwam Weidevogels snel terug, dankzij een makkelijk gegeven stip en een goed gemikt schot. Het tweede aanvalsvak van Dunas kon daar slechts één schot tegenover stellen. Marijn en Hugo waren daarna erg effectief door meteen raak te schieten, waardoor het 2-4 werd. Daar had Weidevogels niet één poging tegenover kunnen stellen, door goed verdedigend spel van Dunas. Helaas wist Dunas in de laatste 6 minuten niet meer te scoren, ondanks 16 doelpogingen. Weidevogels wist wel twee keer te scoren en daardoor werd de ruststand 4-4.

In de tweede helft scoorde Marijn zijn tweede, maar een Weidevogels-dame maakte toch weer gelijk. En alweer kwam Dunas op voorsprong, Quinten T. scoorde uit een vrije bal. Toch wist Weidevogels weer langszij te komen en niet lang erna kwam Weidevogels voor het eerst op voorsprong. Nu was het Celeste die de stand in evenwicht bracht: 7-7. Met nog 17 minuten te gaan, kon het nog alle kanten op, de wedstrijd was erg spannend en meeslepend. Marijn deed dat iets te letterlijk door, bij het willen blokken van een bal, bovenop zijn tegenstander te springen en die in zijn val mee te slepen. Een stip en een gele kaart waren het gevolg.

Uit die stip werd gescoord en even later gaf de scheidsrechter nog een stip aan Weidevogels: 9-7. Helaas, wat Dunas daarna ook probeerde, de bal wilde er niet meer in en omdat Weidevogels nog wel een keer wist te scoren werd de eindstand 10-7.

Dunas leverde een geweldige strijd, maar was helaas niet trefzeker genoeg. Als Dunas met deze instelling blijft strijden en wat extra oefent op het schot, dan gaat Dunas wel winnen. Volgende week is daarvoor al de eerste kans, dan speelt de A1 om 16.30 uur thuis tegen Excelsior. Komt allen!