Op 2 december ging onze A1 op bezoek bij KOAG (Korfballen Ons Aller Genoegen) A1 in Krimpen aan den IJssel.

(En voor de duidelijkheid en Gerben, dat is de Hollandsche IJssel 😉). Deze keer werd Sam gevraagd om aan te sluiten bij het team.

Met het eerste schot van KOAG kwam Dunas al meteen op achterstand. Gelukkig schoot Quinten T binnen de eerste minuut de gelijkmaker binnen. Nadat KOAG een beetje schlemielig aan zijn tweede doelpunt was gekomen, had de Dunas-verdediging het moeilijk om de bal af te vangen, dus kon KOAG blijven schieten op de korf van Dunas. Na ruim zeven minuten werd het 3-1. Imke scoorde snel daarna de aansluitingstreffer, en Quinten T. maakte opnieuw de gelijkmaker. Met een lekker doelpunt van Hugo kwam Dunas voor het eerst op voorsprong, maar daarna hadden beide ploegen zo’n 20 doelpogingen nodig voordat een KOAG-heer de gelijkmaker scoorde.

Met nog 5 minuten te gaan bracht Quinten B. onze A1 opnieuw op voorsprong, maar de KOAG-dames kwamen daarna op schot: de ruststand werd 8-5. En alweer had Dunas het gevoel gelijkwaardig te zijn aan de tegenstander, maar was het schot niet goed genoeg.

In de tweede helft deed KOAG er een schepje bovenop en daar had Dunas geen antwoord op. Amélie maakte nog wel 9-6 en Quinten T. 10-7, maar het kostte Dunas steeds meer moeite om druk op de bal te houden en daardoor liepen de Krimpenaren uit naar 16-7.  Sam had een goede invalbeurt, maar ook hij kon niet voorkomen dat KOAG steeds verder uitliep, mede omdat Dunas twee stippen miste en het geloof in een goede afloop snel verdween.

Hugo schoot nog 16-8 binnen en hij prikte ook de 18-9 er nog in, maar het werd uiteindelijk 20-9. Met een scoringspercentage van 9 uit 88 voor Dunas en 20 uit 117 voor KOAG, was wel duidelijk dat KOAG vooral in de tweede helft de betere ploeg was.

Niet getreurd. We hebben een jong team en we leren elke week bij. Deze week hebben we een doelpunt meer gemaakt dan vorige week. Volgende week spelen we thuis tegen Avanti A2 en dan gaan we gewoon voor de dubbele cijfers.