‘s Ochtends vroeg op weg naar Maassluis met in je achterhoofd de wetenschap dat je dik gaat verliezen: niet iedereen heeft daar zin in. Aan de coaches Els en Jelle dus de taak om de spelers te motiveren toch hun stinkende best te gaan doen.

Maassluis, dat met veel overtuiging van elk team in de poule wint en eigenlijk in de hoofdklasse thuishoort, begon in een heel hoog tempo. Dunas probeerde in het hoge tempo mee te gaan, maar kwam er gewoon niet aan te pas. Binnen zeven minuten stond het al 7-0! Celeste scoorde uit een stip de 7-1, maar Maassluis ging door, na twaalf minuten was het al 10-1, een enorme afstraffing dreigde.

“Tijd voor een time-out”, dachten de Dunas-coaches, die de spelers de opdracht gaven om vooral hun eigen spel te gaan spelen. Dat had effect, want het ritme van Maassluis werd gebroken en het lukte Dunas wel negen minuten lang om Maassluis van het scoren af te houden, terwijl Hugo wel wist te scoren. Helaas waren de schoten van Dunas daarna niet meer zuiver, uit 16 schoten werd niet meer gescoord. Maassluis schoot in de laatste 8 minuten wel zes keer raak, dus de ruststand werd 16-2.

Ook in de tweede helft had Dunas weinig in te brengen, hoewel de spelers wel wat beter op schot kwamen. Hugo schoot 16-3 binnen, Quinten T.  scoorde 22-4 en hij legde uit een stip de 24-5 in de korf. Hugo scoorde met 26-6 zijn derde  en Celeste bracht 29-7 op het scorebord. De eindstand werd 30-7. Toch waren de Dunas-coaches na afloop niet ontevreden. Ieder was zijn/haar stinkende best blijven doen, ondanks de afstraffing.

Volgende week spelen we om 15.15 uur thuis tegen Weidevogels A1. Uit verloren we met 10-7, niet omdat we de mindere waren, maar omdat we niet zuiver genoeg schoten. Als we dat a.s. zaterdag beter doen, hebben we echt wel een kans op de eerste punten.