Afgelopen jaar heeft de Dunas DNA werkgroep een mooi plan gemaakt voor alle korfballers van Dunas, waarover al meerdere berichten zijn geschreven. Iets op papier hebben, is natuurlijk mooi, maar hoe brengen we dit over naar de spelers in het veld? Op dinsdag 16 januari kregen de E-teams van Tymen een clinic met als thema: vrijlopen om te scoren!

Er zijn afgelopen seizoen al een aantal clinics gegeven door externe korfballers, zoals Leon Braunstahl en Chris van Berkum. Nu was ook Tymen Mos aan de beurt. Hij heeft een clinic aan de E-teams gegeven met als thema één van de vier korfbalacties, namelijk ‘vrijlopen om te scoren’. Daarbij zijn de andere drie korfbalacties ‘vrij pasen om te scoren’, ‘scoren’ en ‘rebound (afvang)’ ook wel deels geoefend, want een slimme korfballer weet wat hij moet doen in het veld. 

Alle E-tjes hebben goed hun best gedaan en er werd ook gelachen. Het was een afwisselende leuke en leerzame training, waar ook de trainers weer veel inspiratie hebben kunnen opdoen.

De komende tijd willen we proberen om op verschillende niveaus clinics aan te bieden, zowel bij de wedstrijdsport als breedtesport teams. Zo willen we Dunas breed ons DNA steeds meer vorm gaan geven. Van "dansen op je voorvoet" tot een betere schottechniek.

 
Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39