Zaterdag j.l. speelde Dunas 1 uit tegen koploper GKV in sporthal Overbosch. Thuis verloor Dunas met 14-22, dus het beloofde een zware klus te worden voor ons eerste.

Dunas begon overtuigend en de spelers maakten het GKV behoorlijk lastig. Dunas was een deel van de eerste helft zelfs de betere ploeg, maar het zat Dunas niet echt mee. Prima ballen van Dunas die net uit de korf draaiden en scheidsrechter Jos van Velzen die op cruciale momenten beslissingen nam die in het nadeel van Dunas uitpakten, zorgden ervoor dat Dunas niet met 8-12 voorsprong de rust in ging, maar met een 9-8 achterstand.

Gezien de eerste helft was er bij de Dunas-supporters het gevoel dat er in de tweede helft wel iets te halen viel bij GKV, maar helaas. Manou maakte nog wel gelijk, maar daarna liep bijna elke aanval stuk na één doelpoging. GKV wist steeds vaker de rebound te pakken en liep langzaam maar zeker uit naar een voorsprong van 16-9, tot Lisa met nog 15 minuten te gaan uit een stip 16-10 maakte. Lisa maakte uit een vrije bal ook de 18-11 en Kevin scoorde 18-12. Invaller Quinten mikte met zijn eerste schot de 18-13 binnen, maar GKV bracht het verschil weer op zes. Kevin, Niek en invaller Hugo maakten het toch weer een beetje spannend, het werd 19-16. GKV vertraagde het spel en liep weer uit naar 20-16. In de laatste minuten wisten Kevin en Lisa nog te scoren, maar de wedstrijd was gespeeld. GKV won op basis van een betere tweede helft toch wel verdiend met 20-18. Doelpuntenmakers: Manou, Justin, Yeshe, Hugo en Quinten (1), Niek (2) Kevin (5) en topschutter Lisa (6).

En toch was er bij spelers, coaches en supporters het gevoel dat Dunas had kunnen winnen als het in de eerste helft net iets mee had meegezeten en iedereen op schot was geweest. Dat moet dan maar op 2 maart gebeuren als Dunas uit speelt tegen Ten Donck. Thuis werd gewonnen met 29-7, dus dat moet gaan lukken.