Graag willen we jullie weer informeren over hoe en wanneer de JTC de nieuwe teamsamenstelling voor het volgende seizoen gaat maken (voor de competitie die start na de zomer van 2024).
Het samenstellen van nieuwe teams is altijd een enorme uitdaging, waar we elk jaar weer goed en ruim de tijd voor nemen.

Allereerst hebben we te maken met de leeftijdsindeling vanuit het KNKV (met 1 januari als peildatum) welke doorgaans bepalend is in welke leeftijdscategorie je behoort te zijn ingedeeld. Vervolgens vinden we als JTC het belangrijk per kind te kijken naar de korfbalvaardigheden, het ontwikkeltempo, de leergierigheid en de ambitie. Bij de jongere kinderen vinden we ook de vriendschappen erg belangrijk.

Begin maart zullen er aan de hand van een vragenlijst, gesprekjes worden gevoerd met alle kinderen van de A,B en C. Waar nodig zullen we kinderen van de jongere teams ook nog even apart spreken. De informatie hieruit kunnen we meenemen in onze afwegingen welke speler het best in welk team past.

In maart maken we dus al een eerste start met de globale teamindelingen. Dit is een enorme klus waar we gedurende het veldseizoen meerdere vergaderingen over hebben. De hoeveelheid kinderen, de leeftijden, de ambities en de korfbalvaardigheden worden allemaal zorgvuldig afgewogen en besproken binnen de JTC. Zo proberen we uiteraard voor iedereen de beste conceptindeling te maken.
Bij de indeling van de C1, B1 en A1, welke nu op wedstrijdniveau spelen, houden we meer rekening met ambitie, korbalvaardigheden en persoonlijke groei. Belangrijke aspecten die spelers nodig hebben om in deze teams te kunnen spelen.

Op vrijdagavond 5 april zal er (tijdens trainingstijd) een voorlichtingsbijeenkomst zijn voor alle ouders en kinderen. Hierin zullen we, net als vorig jaar, uitleggen wie in welk team welke korfbalvaardigheden nodig heeft (en gaat leren), wat we verder nog verwachten en waar we nog meer rekening mee (moeten) houden.

B kantine
18.30 -19.00 uur ouders van F ,E en D
19.00-19.30 uur ouders en kinderen van C,B en A

Voor de ouders van de oudste Kangoeroes wordt er, wanneer er weer op het veld wordt getraind, op zaterdagochtend een aparte korte informatiebijeenkomst gegeven.

We hopen natuurlijk dat iedereen ook volgend seizoen bij Dunas wil blijven korfballen. Mocht er, om welke reden dan ook, toch over nagedacht worden te willen stoppen dan is het voor de JTC fijn dit vroegtijdig te weten.
De officiële opzegdatum is uiterlijk 1 mei 2024. Waar mogelijk hoort de JTC dit graag eerder gezien de planning zoals hierboven omschreven. Uiteraard hopen we zo ook dat we niet na 1 mei, of bij aanvang van het nieuwe seizoen, voor grote verrassingen komen te staan en hele teams weer opnieuw ingedeeld moeten worden.

Uiterlijk half juni zal de teamindeling bekend gemaakt worden en hopen we iedereen in een bij hem/haar passend team ingedeeld te hebben. Zoals gebruikelijk gaan we na de bekendmaking nog 2 weken met nieuwe teams trainen., zo kan iedereen alvast een beetje kennismaken met elkaar en wellicht ook al met de nieuwe trainers.
We hopen jullie op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd over de werkwijze rondom de teamindeling van 2024/2025.

Sportieve groet van de Jeugd Technische Commissie,
Fardau, Ilonka, Jolanda, Lisa, Marianne, Monique, Willem en Zweitze

 

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39