Zaterdagmiddag 25 mei stonden drie thuiswedstrijden op rij op het programma. Allereerst was onze A1 aan de beurt. Vorige week hadden zij het zichzelf erg moeilijk gemaakt door Tempo in de tweede helft in de wedstrijd te laten komen, waardoor het erg spannend werd. Uiteindelijk won de A1 toen wel met 12-15, maar het was even billenknijpen. Dus Dunas was gewaarschuwd dat Tempo niet snel opgaf.

De thuiswedstrijd, prima gefloten door Michael Honshorst, leek veel op de wedstrijd van vorige week. Dunas schoot geweldig uit de startblokken, was heel trefzeker en was daarom ook heer en meester. De ruststand van 12-6 was wel een goede afspiegeling van de wedstrijd tot dan toe.

Ook in de eerste tien minuten van de tweede helft ging het scorend nog uitstekend voor de A1, maar je merkte al dat Tempo meer en meer de baas werd op het veld. Na 10 minuten stond het 17-10 en je zou zeggen: “wedstrijd gespeeld”, maar dat was het toch niet. Het werd nog even spannend, maar onze beloften wisten toch nog een 19-17 overwinning uit het vuur te slepen. Doelpuntenmakers Anna, Imke en Quinten B. (1) Marijn (2), Hugo (6) en topschutter Quinten T. (8). B1-talenten Leonore (startte in de basis), Marin en Rutger vielen verdienstelijk in.

Na de A1 was Dunas 2 aan de beurt.  Dunas 2 speelde de return tegen Rapid 2 uit Haarlem.  Uit had ons tweede al met 7-10 gewonnen, maar vandaag liet Rapid zien dat ze op een revanche uit waren. Rapid liep uit naar een 9-13 voorsprong, maar toen kwam Dunas op stoom en door 14-14 te scoren kwam Dunas voor het eerst langszij. Een heerlijk slot van de wedstrijd volgde. Beide teams gingen voor de overwinning en streden voor elke bal. Gelukkig hield scheidsrechter Cyril van Es de wedstrijd goed in handen. Uitblinker Niek nam de ploeg op sleeptouw en wist vlak voor tijd de winnende 17-16 op het scorebord te zetten.

En toen was het de beurt aan Dunas 1 tegen Rapid 1. Bij de uitwedstrijd had Dunas het grootste deel van de wedstrijd voorgestaan, maar Rapid sloeg op het laatste moment genadeloos toe en won de wedstrijd met 14-12. Dat mocht Dunas zich niet nog eens laten gebeuren.

De wedstrijd, onder leiding van Rudi Speckens, begon goed voor Rapid, want Dunas had aanvankelijk moeite om de korf te vinden. Een Rapid-dame scoorde meteen: 0-1. Kevin maakte de gelijkmaker. Dunas kwam 3-1 voor door Susan, want zij scoorde twee keer, waarvan 1 uit een stip, waarna een Rapid-dame voor 3-2 zorgde. Lisa scoorde haar eerste, Susan benutte haar tweede stip, maar ook Rapid scoorde uit een stip. Lisa scoorde opnieuw, het werd 6-4.  Rapid wist de ruststand op 6-6 te brengen.

Na de rust maakte Rapid een curieus doelpunt door via de onderkant van de korf (en van bovenaf erdoorheen terug), te scoren. In de spelregels staat dat dit niet mag, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt wel goed. Manou scoorde 7-7 en Susan benutte haar derde stip: 8-7. Na 6 minuten in de tweede helft scoorde Rapid 8-8. In de 31 schoten daarna van Rapid ging er geen bal meer in en zelfs een stip werd gemist. Dunas bleef wel doorgaan met scoren. Lisa, Kevin, Niek, Susan en weer Kevin brachten de stand op 13-8 voordat Rapid hun 32e schot in de korf mikte. Justin scoorde daarna 14-9 en Niek maakte ook bij het eerste team het laatste doelpunt van de wedstrijd, eindstand 15-10. Doelpuntenmakers: Manou en Justin (1), Niek (2), Lisa en Kevin (3) en Susan (5).

Het Dunas-publiek heeft genoten van drie spannende wedstrijden waarin veel strijd werd geleverd en waarin de drie Dunas-teams aan het langste eind trokken. Na afloop werd er nog lang nagepraat over de gewonnen wedstrijden. Voor de Dunas-supporters die er niet bij waren: zaterdag 1 juni spelen alle drie de teams weer thuis. Het belooft weer heel spannend te worden, dus dat mag je niet missen!