Er circuleerde al dagen diverse aantallen. 100, later 120, weer later 155. Uiteindelijk 168. Ik dacht nog one hundred and eigthy moet te doen zijn. Het schijnt dat dit het definitieve aantal is geworden. Maar die bevestiging heb ik nog niet gekregen. We hadden in het verleden al zo’n 120 personen op de BBQ gehad, maar dit is een absoluut record.

Ik heb er toch even een nachtje wakker van gelegen. Hoe gaan we dat in godsnaam doen? Kinderopvang, een hele grote verbouwing in de kantine, dat maakte het niet eenvoudiger. Voor aanvang BBQ zijn er toch de nodige voorbereidingen noodzakelijk. Er zijn heel wat mensen aan de slag geweest. Gelukkig konden zij bij hun thuis veel klaarmaken. Maar ons anker is Marien. Say no more.

Op D-Day had het BBQ team een paar uur de tijd nodig voor het gereed maken van de barbecues. De tent opzetten, de weersvoorspelling tot 19 uur was niet erg gunstig. Toch altijd weer even schoonmaken, vullen met de briketten en kolen. Firestarters gereedmaken en de fik erin. Voorafgaand aan dit alles hebben we nog even 180 hamburgers gemaakt. Met dank aan opa Vink. Hij heeft weer diverse supermarkten bezocht om de vele kilo’s gehakt te bemachtigen.

Vanaf het moment dat de kooltjes gingen gloeien hadden we nergens anders meer oog voor. Alle drukte ging letterlijk aan ons voorbij. Af en toe een bemoedigende High Five van Marien en elkaar aankijkend, afvragen of we het bij konden houden. Het was ruim anderhalf uur bakken, bakken en nog eens bakken. Gelukkig werden we goed nat gehouden met alle aangeboden drankjes. Anderhalf uur in de rookwolken heeft ons weer een hemels gevoel gegeven. Met de hoge temperaturen op de BBQ’s hadden wij geen last van het wat mindere weer.

Ik wil Bryan, Marien en Hans nog een keer bedanken voor het moois wat zij als echte Pitmasters hebben neergezet. Dit alles staat los van de vele handen die zich met het totale plaatje hebben bezig gehouden.

Iedereen die zijn deel van het eten heeft geregeld, de voorbereiders, de mensen achter de bar, de hand en span diensten, de schoonmakers, de boodschappen halers en onze enige echte BHV’er. Er is ongelofelijk veel werk verzet. Dit alles heeft er voor gezorgd dat we weer een zeer geslaagde BBQ afsluiting van het seizoen hebben gehad.

Ik vond het een mooie avond en helemaal op van een lange dag (of was het de gin) voldaan huiswaarts.

Zaterdagochtend om 9.30 uur eerst een bakkie en hebben we de BBQ’s weer grondig schoongemaakt en de tent weer in zijn jasje gedaan. Daarna kwam de rust weer een beetje terug.

Fijne vakantie allemaal, groet Eric

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39