Voor de allerjongste jongens en meisjes bij Dunas is er iedere zaterdagochtend de Kangoeroe Klup. Onder leiding van de enthousiaste Kangoeroetrainers leren de kinderen spelenderwijs samenwerken, samen spelen, gooien, vangen en de eerste beginselen van het korfbalspel.

De Kangoeroe Klup is er voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Bij de Kangoeroe Klup maken de kinderen op een speelse manier kennis met korfbal. Plezier maken is het belangrijkste bij de kangoeroetraining. Zodat kinderen en hun ouders enthousiast raken over korfballen bij Dunas. We vinden het belangrijk om eerst goed te ontdekken of korfballen een sport is die bij het kind past, daarom mogen de nieuwe kinderen eerst een aantal keren vrijblijvend meetrainen. Daarna kunnen kinderen lid worden van de Kangoeroe Klup.

Onze kangoeroes trainen iedere zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur op het veld van Dunas. In de winterperiode (november t/m maart) wordt er getraind in een dichtbij gelegen gymzaal. Zorg dat je ongeveer om 09.45 uur aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen. Ouders zijn van harte welkom om te blijven kijken bij de trainingen.

Alle oefeningetjes hebben wel iets met korfballen te maken. Ook het leren omgaan met verlies, en het gemotiveerd raken om te willen winnen komen af en toe aan bod. We gebruiken leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen; met of zonder ballen, met extra grote en lage korven, en andere spelmaterialen (zoals hoepels, pittenzakjes, ect). Natuurlijk goed afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van ieder kind.

Wanneer de kinderen wat ouder zijn, proberen we af en toe een mini-kangoeroe-wedstrijdje te organiseren met een korfbalvereniging in de buurt. Hierdoor kunnen de kinderen die daar aan toe zijn even “ruiken” het echte korfbal. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen gaan spelen in een F team, dan gaan ze elke week een echte competitie wedstrijd spelen op zaterdag. Ze trainen dan meestal 1x per week.

Voor alle jeugdleden, en dus ook voor de kangoeroes zijn er regelmatig leuke activiteiten. Zoals spelletjes avonden, themafeestjes (sinterklaas, kerst, carnaval), speurtochten enz.