Het coronaprotocol van SV Dunas is de complete weergave van de actuele coronamaatregelen die in de kantine en de gehele sportaccommodatie op het Stokroosveld gelden.

Versie 10 juli 2021

De coronamaatregelen zijn erop gericht om het sporten en een bezoek aan de sportaccommodatie te faciliteren zodat dat op een verantwoorde, veilige en toegestane manier gebeurt. Bereid daarom jouw komst (of van jouw kind) voor. Indien de sportactiviteit buiten op het Stokroosveld plaats vindt, check de weersvoorspellingen en kom voorbereid. Neem bijvoorbeeld bij (voorspelde) neerslag regenkleding of een paraplu mee. Toegang tot de kantine is mogelijk, maar niet onbeperkt.

I. Algemeen

De basisregels die gelden, zijn:

• Blijf bij (ook milde) klachten thuis en laat je testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog;
  • Gebruik de aangeboden desinfectiegel/-vloeistof;
  • Vermijd drukte;
  • Niet schreeuwen of stem verheffen;
  • Bereid je komst naar de accommodatie voor (raadpleeg de weersvoorspellingen);
  • Volg de aanwijzingen van de Coronacoördinator (kortweg Coco) op.

Coronacoördinator

De coronacoördinator ziet er op toe dat de actuele coronamaatregelen worden nageleefd. Volg de aanwijzingen van de Coco op.

Alle leeftijdscategorieën

• Wedstrijden in competitieverband zijn toegestaan;
  • Tijdens wedstrijden en trainingen hoeft niet 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Jeugd (tot en met 12 jaar)

• Geen afstand van 1,5 meter is vereist, onderling alsmede naar andere leeftijdsgroepen, ook voor en na het sporten;
  • In principe houden trainers 1,5 meter afstand; in bijzondere gevallen mag daarvan worden afgeweken.

Jeugd (13 tot en met 17 jaar)

• Buiten het sporten om wordt 1,5 meter afstand gehouden;

Senioren (18 jaar en ouder)

• Buiten het sporten om wordt 1,5 meter afstand gehouden;

Melden van klachten of positieve test

Meld te allen tijde wanneer je klachten hebt, uit voorzorg thuis blijft of je je laat testen. Alleen dan kan er vanuit Dunas ten behoeve van ieders gezondheid en veiligheid optimaal worden geanticipeerd en gereageerd. Dat kan via jtc@dunas-korfbal.nl of 06-34346767 (Sandor Post).

II. Sportaccommodatie Stokroosveld

De sportaccommodatie betreft het gehele sportpark. Op de sportaccommodatie gelden de volgende maatregelen:

1. De sportaccommodatie is vrij toegankelijk;
  2. Buiten het sporten om wordt overal 1,5 meter afstand gehouden.

Ten aanzien van de kantine gelden de volgende maatregelen:

1. De regels volgens KHN gelden;
  2. De kantine is vrij toegankelijk, zolang 1½ meter afstand wordt gehouden;
  3. De (bar-)beheerder placeert, indien aan de tafels of bar plaats wordt genomen;
  4. Gebruik van de kantine gebeurt onder auspiciën van de kantinecommissie;
  5. Entertainment, optredens en beeldschermen zijn niet toegestaan en er mag geen harde muziek worden gedraaid;
  6. De kantine mag geopend zijn vanaf 06.00 tot uiterlijk 00.00 uur.

Terras

Ten aanzien van de terrassen gelden de volgende maatregelen:

• Een ieder van 13 jaar of ouder houdt op het terras 1,5 meter afstand.

Kleedkamers

De kleedkamers zijn toegankelijk. Om de 1,5 meter afstand te kunnen houden, is maximaal 4 personen in een kleedkamer aanwezig.

III. Sporthallen/gymzalen

Er wordt momenteel geen gebruik van sporthallen of gymzalen gemaakt.

IV. Trainingen en wedstrijden (veld)

Trainingen

Voor alle leeftijdscategorieën geldt dat tijdens de training geen 1,5 meter afstand is vereist.

(Uit-)Wedstrijden

Wedstrijden in competitieverband zijn voor alle leeftijdscategorieën toegestaan.

V. Slot

Het bestuur heeft besloten bovenstaande regels toe te passen en handelt daarmee in lijn van de protocollen van Rijksoverheid, NOC*NSF, KNKV, gemeente Den Haag en het gezond verstand, maar doet een nadrukkelijk beroep op de verantwoordelijkheid van alle leden en bezoekers. Primair voor ieders gezondheid en veiligheid, maar ook geldt dat als wij ons niet hieraan houden wij als sportvereniging Dunas met flinke sancties kunnen worden geconfronteerd.

Het bestuur van SV Dunas