Het coronaprotocol van SV Dunas is de complete weergave van de actuele coronamaatregelen die in de kantine, de gehele sportaccommodatie op het Stokroosveld en in alle sporthallen en gymzalen gelden.

Versie 14 januari 2022

De coronamaatregelen zijn erop gericht om het sporten en een bezoek aan een sportaccommodatie te faciliteren zodat dat op een verantwoorde en veilige manier gebeurt en aan de huidige regelgeving voldoet.

Houd je ajb aan de coronamaatregelen en zorg met elkaar voor een veilige sportomgeving.

I. Algemeen

De basisregels die gelden, zijn:

• Blijf bij (ook milde) klachten thuis en laat je testen;
  • Blijf ook thuis als een huisgenoot koorts heeft of benauwd is;
  • Was regelmatig je handen;
  • hoest en nies in je elleboog;
  • Gebruik de aangeboden desinfectiegel/-vloeistof;
  • Vermijd drukte;
  • Bereid je komst naar de accommodatie/sportactiviteit voor (raadpleeg evt. de weersvoorspellingen);
  • Volg de aanwijzingen van, indien aanwezig, Coronacoördinator (kortweg Coco) of andere begeleidende/controlerende functionaris op.

Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan.

II. Sportaccommodatie Stokroosveld

De sportaccommodatie betreft het gehele buitenterrein, de kantine en de terrassen.
Op de sportaccommodatie gelden de volgende maatregelen:

• De sportaccommodatie is voor sportactivteiten toegankelijk voor sporters. Publiek is niet toegestaan.

Buitenterrein

1. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
  2. Tijdens het sporten hoeft er geen 1,5 meter afstand te worden gehouden;
  3. Er geldt geen CTB- of mondkapjesplicht;
  4. Na afloop van het sporten wordt de accommodatie weer direct verlaten.

Ten aanzien van de kantine gelden de volgende maatregelen:

1. De kantine is gesloten;
  2. De toiletten zijn toegankelijk. Het CTB (voor 18 jaar en ouder) en een mondkapje (voor 13 jaar en ouder) is in de binnenruimtes verplicht.
  3. Er geldt geen CTB-verplichting voor vrijwilligers die functioneel aanwezig zijn. Denk aan noodzakelijke handelingen ter voorbereiding van een training of voor onderhoudswerkzaamheden.
  4. Kleine overleggen of cursussen zijn mogelijk. Met inachtneming van 1,5 meter afstand en een CTB-verplichting voor degenen die niet als vrijwilliger aanwezig zijn.
  5. De vereniging kan gebruik maken van een afhaalmogelijkheid (er geldt dan geen CTB-verplichting; wel een mondkapje).

Terrassen

Ten aanzien van de terrassen gelden de volgende maatregelen:

• De terrassen zijn gesloten.

Kleedkamers

Ten aanzien van de kleedkamers gelden de volgende maatregelen:

• De kleedkamers zijn toegankelijk. Het CTB (voor 18 jaar en ouder) en een mondkapje (voor 13 jaar en ouder) is in de binnenruimtes verplicht.

III. Sporthallen/gymzalen

2. Tijdens het sporten hoeft er geen 1,5 meter afstand te worden gehouden;
  3. Er geldt een CTB-plicht (18 jaar en ouder);
  4. Er geldt geen CTB-verplichting voor vrijwilligers die functioneel aanwezig zijn, zoals trainers, coaches en scheidsrechters;
  5. Er geldt een mondkapjesplicht (13 jaar en ouder);
  6. Tijdens het sporten geldt er geen mondkapjesplicht voor sporters, trainers/coaches en scheidsrechters.
  7. Na afloop van het sporten wordt de accommodatie weer direct verlaten.

V. Slot

Het bestuur heeft besloten bovenstaande regels toe te passen en handelt daarmee in lijn van de protocollen van Rijksoverheid, NOC*NSF, gemeente Den Haag en het gezond verstand, maar doet een nadrukkelijk beroep op de verantwoordelijkheid van alle leden en bezoekers. Safety first! Primair voor ieders gezondheid en veiligheid, maar ook geldt dat als wij ons niet hieraan houden wij als sportvereniging Dunas met flinke sancties kunnen worden geconfronteerd.

Het bestuur van SV Dunas