Op woensdag 8 maart vond de informatiebijeenkomst voor ouders en/of kinderen over de teamindeling voor seizoen 2023/2024 plaats. Door middel van een presentatie en praatje is er uitgelegd hoe en wanneer de JTC start met een eerste opzet van de teamindeling en wat daarbij belangrijk is vanuit het KNKV en Dunas.

Voor degenen die niet bij deze informatiebijeenkomst aanwezig waren, staat in dit bericht meer informatie over het proces van de teamindeling.

Afgelopen seizoenen heeft Dunas gewerkt aan verschillende doelen. Zo is de fase van de fusie achter de rug en hebben we ons met plezier aan elkaar verbonden. Daarnaast hebben we ons beziggehouden met leren door o.a. het opzetten van trainersbegeleiding. Vorig seizoen zijn we begonnen met het groeien op het gebied van prestatie. Vanaf volgend seizoen leggen we de focus hier verder op en willen we ons meer richten op korfballen op een hoger niveau (voor wie dat kan en wil).

Dit bericht maakt kenbaar hoe en wanneer we gaan kijken naar de teamsamenstelling voor het volgende seizoen (na de zomer van 2023). Dat begint met dit stroomschema. Daarin staat hoe de opbouw van de teams er komend seizoen globaal uit kan komen te zien aan de hand van de genoemde punten.

Het samenstellen van nieuwe teams is altijd afhankelijk van allerlei factoren. Zo is de leeftijdsindeling vanuit het KNKV met 1 januari als peildatum doorgaans bepalend in welke leeftijdscategorie een kind behoort te zijn ingedeeld. Ook factoren als korfbalskills, ontwikkeltempo, leergierigheid en ambitie (en vriendschappen bij jongere kinderen) spelen een belangrijke rol. Een ideale teamindeling is daardoor altijd een enorme uitdaging, waar we dit jaar weer goed en ruim de tijd voor willen nemen.

Bij de start van het veldseizoen, medio april 2023, zal de JTC een eerste start maken met een globale teamindeling. Waar of wanneer nodig zullen we in gesprek gaan met trainers, kinderen (en/of ouders) om zo meer informatie te vragen. Ouders en kinderen kunnen andersom uiteraard ook altijd in gesprek met de JTC als dat wenselijk is.

Het verschil met voorgaande jaren is het indelen van de C1, B1 en A1. Bij deze teams zijn o.a. ambitie, korfbalskills, persoonlijke groei en nog wat andere punten belangrijke aspecten die spelers nodig hebben om in deze teams te kunnen spelen (op evt. wedstrijdsportniveau). Dit jaar zal bij de teamsamenstelling van deze teams daar meer nadrukkelijk op worden gelet.

We hopen natuurlijk dat alle kinderen ook volgend seizoen bij Dunas blijven korfballen. Als kinderen er echter over nadenken te willen stoppen na de zomer van 2023 is het voor de JTC van belang dit vroegtijdig te weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden bij de aanvang van de eerste opzet van de teamindeling. De officiële opzegdatum is uiterlijk vóór 1 mei 2023, maar waar mogelijk hoort de JTC dit graag eerder gezien onze planning. Het maken van de teamindeling is al een ontzettend intensieve klus en dit willen we liever niet drie keer opnieuw doen vanwege te late opzeggingen.

Richting de zomerstop hopen we klaar te zijn en alle kinderen in een passend team een plek te hebben gegeven. We hopen jullie op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd over de werkwijze rondom de teamindeling van 2023/2024.

Sportieve groet van de Jeugdtechnische Commissie

Willem, Zweitze, Lisa, Fardau, Jamey, Ly, Monique en Sandor
Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39