Labels: Dunas DNA

Op 23 mei gaf Leon Braunstahl een clinic aan onze selectie, de A1, B1 en C1. De training stond in het teken van ‘Hoe kom ik als spits vrij?’ Ruim 50 speler deden mee. ‘Dansen op je voorvoeten’, was een van de oefeningen. Zo komt er met het moderne korfbal, ook nieuwe taal op het Dunas-veld.

Dinsdag 23 mei gaf Leon in twee sessies een clinic aan onze spelers. Hoe je als spits beweegt en speelt stond centraal. De toptrainer legde de spelers uit dat het belangrijk is om op je voorvoeten te bewegen, met een ‘stijve enkel’. Topsporters als Usain Bolt, Dafne Schippers gebruiken deze techniek ook en schieten daarmee als een pijl uit de startblokken.

Leon leerde de deelnemers hun snelheid te combineren met rust. En dan krijg je een soort dans. Een dans met de tegenstander waarbij je voortdurend oogcontact houdt. Je kijkt continu goed wat je tegenstander doet en vervolgens reageer je daar aanvallend op en probeer je te scoren.

De spelers kregen heel wat nieuwe oefeningen voor hun kiezen. Elke keer weer ging het om snel kiezen en zo als aanvaller direct in een scoringspositie te komen. Iedereen deed fanatiek mee en had zichtbaar plezier in de clinic.

Onze hoofdtrainer Richard Mafficioli verleende hand- en spandiensten bij de training van de voormalige topkorfballer. “Het is gaaf om te zien dat zowel de trainers en spelers enthousiast waren over de manier waarop Leon deze clinic voor ons verzorgd heeft. We gaan zijn oefeningen en tips gebruiken in onze trainingen en wedstrijden. Op die manier kunnen we ons korfbalspel verbeteren en moderniseren.” 


Uit de serie Dunas DNA

Dunas DNA #1: Op weg naar modern korfbal

 

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39