Zoals ieder jaar worden ook dit jaar in juni de nieuwe teams voor komend seizoen bekend gemaakt. Het was wederom een hele puzzel en we lichten graag toe hoe we tot deze teamindeling zijn gekomen.

Het bekendmaken van de nieuwe teamindeling is best een spannend moment, zowel voor de kinderen, de ouders als de Jeugd Technische Commissie (JTC). We nemen jullie graag even mee in het proces welke afwegingen we moeten maken om tot een teamindeling te komen.

Regels van de korfbalbond bij de teamsamenstelling
Bij de teamsamenstelling hebben we allereerst te maken met regels die vanuit de korfbalbond zijn opgesteld. Zo moeten we rekening houden met de leeftijd van de kinderen op 1 januari 2025 en de gemiddelde leeftijd van het team. Op basis daarvan wordt het team in een bepaalde leeftijdscategorie ingedeeld.

Leeftijds-categorieLeeftijdMaximale leeftijd spelerMaximale gemiddelde leeftijd teamMinimaal aantal spelers in team
A 16-18 jaar 19 jaar 18.0 jaar 8
B 14-15 jaar 16 jaar 15.0 jaar 8
C 12-13 jaar 14 jaar 13.0 jaar 8
D 10-11 jaar 12 jaar 11.0 jaar 8
E 8-9 jaar 10 jaar 9.0 jaar 4
F 6-7 jaar 8 jaar 7.0 jaar 4

Bijvoorbeeld: een speler die op 1 januari 2025 de leeftijd van 12 jaar heeft, behoort tot de leeftijdscategorie C. Hij/zij kan echter ook in de D-categorie spelen, mits daar een speler van maximaal 10 jaar bij staat, zodat de gemiddelde leeftijd van het team niet boven de 11 uitkomt. Als het gemiddelde van het team wel boven de 11.0 uitkomt, dan moet het hele team naar de C-categorie.

De leeftijd is dus erg belangrijk bij het maken van de indeling. We willen zoveel mogelijk kinderen in de leeftijdscategorie laten spelen waar zij op basis van hun leeftijd in thuis horen. Zo voorkomen we dat ze tegen veel oudere tegenstanders komen te spelen en zorgen we ervoor dat de teams meerdere seizoenen in ongeveer dezelfde samenstelling kunnen blijven spelen. Hierdoor moeten we echter soms ook een keuze maken iemand uit een bepaald team te halen en in ander team te plaatsen.

De uiteindelijke indeling
We hebben rond de 120 jeugdleden bij de F- tot A-teams verdeeld over 14 teams: 4 A-teams, 2 B-teams, 3 C-teams, 2 D-teams, 2 E-teams en 1 F-team. We hebben bij de teamindeling de kernwaarden van onze club voor ogen gehouden: ‘Plezier, leren en presteren’. Een toelichting op hoe wij dit hebben gedaan, lees je hier.

Nog niet alle teams hebben een trainer
Op dit moment zijn we nog druk bezig met het vinden van trainers voor onze jeugdteams. Daar zijn we al een heel eind mee, maar helaas hebben we nog niet bij alle teams een trainer. Wij gaan ervan uit dat we bij de start van het seizoen bij elk team minstens 1 trainer hebben.

Trainen in de nieuwe teams
Na de laatste competitiewedstrijd gaan we 2 weken lang trainen in de nieuwe teams. Het schema voor de trainingen vind je in dit bericht.

Neem gerust contact op
Zoals gezegd, de teamindeling is ook dit jaar weer een hele puzzel geweest. We hebben, naast alle voorwaarden van de bond, zo goed mogelijk naar het jeugdlid gekeken en hopen dat een ieder het naar zijn/haar zin zal krijgen in het (nieuwe) team. We moeten ook eerlijk zijn. Het lukt nooit om iedereen 100% blij te maken, dat ervaren we elk jaar en dat is uiteraard jammer maar soms kan het echt niet anders. We hebben ook de ervaring dat het in zo’n situatie helpt (je kind aan te moedigen) het wel te gaan proberen. Het kan heel goed zijn dat na een paar keer trainen er onverwacht toch meer plezier ontstaat dan op voorhand gedacht. Mocht je behoefte hebben aan uitleg of een gesprek, omdat wij mogelijk toch iets over het hoofd hebben gezien, kan je ons altijd even aanspreken. Vertel ons wat je dwars zit en dan lichten we graag even toe waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt en welke opties we wellicht nog hebben. Plezier staat niet voor niets voorop in ons motto!

Met vriendelijke groet,

De Jeugd Technische Commissie van Dunas

Fardau de Jong, Ilonka Schouten, Jolanda Steller, Lisa van der Geugten, Marianne de Bruijn, Monique van den Berg, Willem Kipp en Zweitze Hofma


Teamindeling seizoen 2024-2025

Dunas A1 (wedstrijdklasse)
Trainers: Els en Jelle
Bram, Jens, Marijn, Rutger
Daila, Imke, Kiara, Leonore, Rosa

Dunas A2 (breedteklasse)
Trainers: Joshi en Vincent
Maco, Renzo, Sofian, Thomas
Cecile, Eva, Liene, Milou, Xuca

Dunas A3 (breedteklasse)
Trainers: Olivier en Zweitze
Doeke, Giovanni
Babiche, Amber, Frederique, Juul, Loïs, Vlinder

Dunas A4 (breedteklasse)
Trainers: Vacature
Collin, Ruben
Emma Pr., Feline, Fleur, Julia, Merel, Rosalie, Zoë

Dunas B1 (wedstrijdklasse)
Trainers: Justin en Yeshe
Dean, Edouard, Jelle O., Mano, Sem
Isabelle, Lorena, Marin, Roos

Dunas B2 (breedteklasse)
Trainers: Dennis, George en Maarten
Binck, Jesper, Kilian, Maik, Tijs
Alana, Jazlyn, Linde, Mylène, Tamara

Dunas C1 (wedstrijdklasse)
Trainers: Quinten B., Quinten T. en Willem
Boaz, Dorian, Jelle T., Kalle, Xavier
Benthe, Livia, Kim, Roos, Rosemin

Dunas C2 (breedteklasse)
Trainers: Jante en Manou
Beau, Luc, Luuk, Mark, Sem
Annabel, Nikki, Liz, Lotte, Tessa

Dunas C3 (breedteklasse)
Trainers: Amélie en Milou
Joey, Noah, Thijs
Dani, Anneroos, Gioia, Lianne, Livi-Lynn, Mirthe, Kyra

Dunas D1
Trainers: Sandor, Rosa en Leonore
Brian, Jaro, Matteo
Amber, Carlijn, Elise, Imre, Kathleen, Safiya, Zoë

Dunas D2
Trainers: Bram en Marijn
Nick, Tyson
Ellie, Lexie, Manouk, Meadow, Maeve, Nola, Tilda

Dunas E1
Trainers: Cecile, Lorena, Merel en Chayenne
Leon, Migael
Amy, Lisa, Puck

Dunas E2
Trainers: Imke, Liene, Eva en Chayenne
Lena, Bibi, Nia
David, Filemon, Chase, Joppe

Dunas F1
Trainers: Jamey en Kyra
Floris, Guus, Kasper, Levi, Rafael, Stan

Adres veld
Stokroosveld
Zonnebloemstraat 159c
2565 RT Den Haag
tel: 070-213 06 39